فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
اهمیت آموزش مدیریت مالی به کودکان

اهمیت آموزش مدیریت مالی به کودکان

  • 1400/02/26
  • 652
بیشتر رفتارهایی که یک فرد در بزرگسالی دارد، ریشه در آموخته‌ های دوران کودکی او دارد.

نحوه رفتار اقتصادی و نحوه نگرش او به مسائل مالی میزان بسیار زیادی به آموزش های کودکی او برمی گردد. در واقع یادگیری و آموزش در هر موضوعی که باشد در سال های اول حیات با کیفیت بالاتری صورت می گیرد.
بنابراین وقتی به فرزند خود مهارت هایی مانند تعادل در خرج کردن، پس انداز کردن و مراقبت از اموال را می آموزید، طبیعتا آینده مالی بهتری را برایش رقم خواهید زد و واکنش صحیح و درستی نسبت به مدیریت مالی از او خواهید دید.

نحوه خرید کردن با کودک

در مرحله اول آموزش مدیریت مالی، باید به کودک اصول اولیه استفاده از پول، نحوه خرید کردن و نحوه پرداخت پول را به صورت عملی بیاموزیم. برای این کار، چند بار کودک را برای خرید با خود ببرید، بعد از آن که با محیط فروشگاه و بازار آشنا شد و نحوه خرید و پرداخت شما را تماشا کرد. این بار مبلغی در اختیار او بگذارید و بخواهید کالایی مناسب با میزان پولی که دارد انتخاب کرده و مبلغ را نیز خودش پرداخت کند. اکنون شما حرکات او، ارتباط او با فروشنده و کل پروسه خرید کودک را زیر نظر بگیرید، گاهی با لبخند تایید به او قوت قلب بدهید. پس از پایان خرید با او راجع به این تجربه صحبت کنید قسمت های مثبت عملکردش را به او بگویید و تشویق کنید سپس نکاتی را برای خرید مناسب به او متذکر شوید.

نتیجه:

کودک می آموزد باید محصولات خود را نسبت به پولی که دارد انتخاب کند، و اگر به چند محصول یا شی علاقه دارد، باید محصولی را انتخاب کند که توانایی خرید آن را دارد.

بازی های مالی با کودک

پدر و مادر می توانند هر دو با کودک به صورت خانوادگی و رقابتی بازی های فکری کنند، یکی از این بازی ها بازی مالی است که در باید قالب پس انداز، سرمایه گذاری، خرید و.... باشد. مسئله ای که لازم است حتما به آن توجه کنید این است که اگر بازی های مالی شما با فرزندتان نباید فقط بازی هایی درباره خرج کردن پول باشند، در این صورت پول خرج کردن و مصرف گرایی در ذهن کودک حکم تفریح پیدا می کند و در آینده و زندگی حقیقی نیز دیگر تمایلی به پس انداز کردن نخواهد داشت. امروز بازی های مالی بسیاری متناسب با سن کودک در بازار موجود است. همچنین اگر خودتان کمی خلاقیت به خرج دهید از وسایل و موضوع های عادی پیرامون خود می توانید در قالب بازی استفاده کنید.

مدیریت مالی کودکان

به عنوان مثال بر روی چند تکه کاغذ، اعدادی با رنگ های مختلف که ترجیحا کودک آن رنگ ها را بلد باشد، یادداشت کنید و به عنوان پول در بازی استفاده کنید مثلا روی رنگ زرد عدد 1، روی رنگ آبی عدد 2، روی رنگ قرمز عدد 3 و روی کاغذی با رنگ سبز عدد 4 و رنگ صورتی عدد 5 را بنویسید.
و به فرزند خود توضیح دهید که ارزش رنگ زرد با عدد 1 کمتر از ارزش رنگ قرمز با عدد 3 و... است. به هر فرد به یک مقدار پول (کاغذهای رنگی) بدهید و تعداد زیادی را وسط بازی بگذارید، سپس تعدادی شی یا اسباب بازی را به عنوان محصول قابل خرید به بازی بیاورید و قیمت گذاری کنید. 2عدد تاس داشته باشد و تعدادی کاغذ کوچک که روی آنها عدد 2 تا 12 نوشه شده باشد و پشت کاغذ قوانینی یادداشت کرده باشید مثلا اگر کسی عدد 4 آورد کاغذی که عدد 4 روی آن نوشته شده را برمی دارد و به عنوان مثال روی کاغذ نوشته اگر اسب قهوه ای را به گردش ببرد (یا هر شی و اسباب بازی که در بازی به عنوان محصول قابل خرید استفاده می کنید) یک پول 2تومنی از صندوق جایزه می گیرد و یا باید پولی به عنوان مالیات یا تعمیرات از دارایی خود به صندوق بدهد. یا مثلا شخصی که در بازی شکلات خریداری کرده باید از پول به هر بازیکن 1تومن بدهد!

و 12 قانون به همین شکل وضع کنید و 6تای آنها قوانین تشویقی باشد، 6 تای دیگر قوانین خرج کردنی باشد. هر شخص در بازی بعد از جفت آوردن باید یک کارت از قوانین بردارد. و هر کس می تواند بعد از هر بار تاس ریختن محصول بخرد یا به دیگری بفروشد و یا هیچ کاری انجام ندهد. اما نهایتا در 2 مرتبه تاس ریختن می تواند خرید نکند. یعنی بار سوم حتما باید خرید بزند. در آخر زمانی که یکی از بازیکنان پول خود را تمام کرد بازی به پایان می رسد و برنده بازی کسی است که بیشتر پول را پس انداز کرده باشد و ارزش محصولات او نیز بیشتر از بقیه باشد.
البته این بازی برای کودکان بالای 6 سال مناسب است و شما نسبت به سن کودک خود و خلاقیتی که به خرج می دهید می توانید بازی های مشابه داشته باشید.

نتیجه

کودک می آموزد برای تصمیم گیری درست مالی باید فکر کند و روی اعداد و ارقام تمرکز کند. همچنین پس انداز کردن را می آموزد و در خرید و فروش های خودش دقت به خرج می دهد. و اگر بعضی شی ها را در بازی بسیار گران قیمت گذاری کنید درک می کند که خرید برخی محصولات نسبت به دارایی و پس انداز او آرزو به حساب می آید و برای خریدش باید بهای سنگینی پرداخت کند.
حتی اگر در واقعیت فرزند شما در خرید اسباب بازی یا شی گران قیمت مدتی است که بی تابی می کند و از شما می خواهد برایش آن محصول را بخرید می توانید ماکت آن شی را در بازی قرار دهید و بسیار قیمت بالایی برایش در نظر بگیرید که نسبت به مقدار پولی که در آن بازی قرار دارد خرید آن محصول غیرممکن باشد. در این صورت وقتی کودک در بازی تلاش می کند ماکت را بخرد و پول آن را نمی تواند پرداخت کند. متوجه خواسته نادرست خود می شود.

پول در آوردن

از فرزند خود بخواهید که در جمع کردن و مرتب کردن لوازم یا لباس های خودش به شما کمک کند و در ازای آن پاداشی به او بدهید. با حرکت کودک می آموزد که برای به دست آوردن پول، باید تلاش کند. و همچنین این کار در آینده به مسئولیت پذیری فرزند شما کمک شایانی می کند. اما نکته بسیار مهم آن است که فراموش نکنید این عمل در واقع نوعی آموزش مالی است و به هیچ وجه نباید حکم باج دادن را به کودک برای جمع کردن وسایلش را پیدا کند. شما می توانید بعد از اولین باری که کودک با اختیار خودش، بدون هیچ اجباری از سوی شما اسباب بازی هایش را جمع کرد، برای قدردانی و ارزش دادن به کاری که انجام داده، به او پول بدهید. و یادتان باشد نباید همیشه بعد از هر بار جمع کردن به او پول دهید، شما می توانید یکبار بخاطر جمع کردن اسباب بازی هایش مبلغی بدهید، بار دیگر مثلا زمانی که در گردگیری خانه به شما کمک کرد این کار را انجام دهید و...

همدردی با کودک در اشتباهات مالی

وقتی فرزندتان در مسائل مالی اشتباهی انجام داد یا تصمیم غلط گرفت او را سرزنش نکنید؛ فرض کنید یک مقدار پولی را اشتباهی هزینه کرده یا یک مقدار از پول خود را به دلیل بی توجهی و عدم مراقبت از دست داده، دائما این خطا را به او یادآوری نکنید. در عوض به او بگویید هر انسانی در زمینه های مالی گاهی دچار اشتباه می شود و مهم این است که از یک خطای خود درس عبرت بگیرد و مجددا آن اشتباه را تکرار نکند. همین طور وقتی برنامه ریزی مالی مناسب را به درستی اجرا کرد و توانست به مطلوبی پس انداز داشته باشد او را تشویق و تحسین کنید. با این روش اعتماد به نفس فرزندتان بالا می رود و ترغیب می شود که کارهای خوب خود را بیشتر کند تا دوباره لذت رسیدن به نتایج خوب را بچشد.

آلرژی در کودک

آلرژی در کودک

  • 1065
  • 1399/06/29