فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
جلوگیری از آلرژی بهاری در کودکان

جلوگیری از آلرژی بهاری در کودکان

  • 1402/01/16
  • 355
حساسیت فصلی در کودکان که در اثر واکنش به یک ماده حساسیت ‎زا است، بیشتر در فصل بهار و پاییز رخ می دهد.

علت اصلی آلرژی بهاری، گرده هایی است که در طول فصل رشد و تکثیر می شوند. گیاهان این دانه های ریز را برای تولید مثل، تولید می کنند. در حالی که برخی از گیاهان برای پخش گرده خود به حشرات متکی هستند، گیاهان دیگر از باد استفاده می کنند. گرده های منتشر شده توسط باد عامل اصلی علائم آلرژی در افراد مبتلا به آلرژی گرده است.
گاه کودکان نیز مانند بزرگسالان دچار حساسیت های فصلی می شوند. حساسیت فصلی در کودکان که در اثر واکنش به یک ماده حساسیت ‎زا است، بیشتر در فصل بهار و پاییز با علائمی چون: عطسه، سرفه، خارش، آب‎ریزش بینی، التهاب گلو و ریزش اشک از چشم بروز پیدا می ‎کند.

آلرژی های فصلی رایج در کودکان

آلرژی های فصلی اغلب در افراد خانواده نیز دیده می شود. این بدان معناست که اگر والدین کودک آلرژی فصلی داشته باشند، احتمال ابتلای فرزندانشان نیز به آن بیشتر است.
علاوه بر این، برخی از محرک های آلرژی ممکن است فصلی به نظر برسند اما واقعاً اینطور نیستند. به عنوان مثال، اگر کودک در محیط مدرسه در معرض مواد آلرژی زا مانند گچ یا کپک قرار گیرد، علائم آن ها ممکن است فقط در طول سال تحصیلی رخ دهد.
کودکان همیشه در معرض ابتلا به سرماخوردگی هستند؛ اما زمانی که آبریزش بینی و عطسه آن ها تا چند هفته ادامه پیدا کند، لازم است تا احتمال بیماری حساسیت و آلرژی بررسی شود. عطسه های طولانی مدت، گرفتگی بینی یا آبریزش بینی نشانه هایی از وجود رینیت آلرژیک یا حساسیت کودکان است. درواقع مجموعه ای از علائم هستند که در اثر واکنش های حساسیت زای بدن به محیط اطراف، بروز می کنند و وجود آن ها احتمالاً به خاطر حساسیت کودک است. گاهی اوقات این علائم می تواند ناشی از حساسیت فصلی باشد. از طرفی گردوغبار، پرندگان و حیوانات خانگی ممکن است حساسیت کودکان را تشدید کرده و طول مدت آن را افزایش داده که در بعضی موارد ممکن است چند سال طول بکشد.

علائم و نشانه های آلرژی فصلی

علائم آلرژی فصلی در کودکان مانند بزرگسالان است. با این حال، بسته به سن کودک، او ممکن است نتواند علائم خود را بگوید. بنابراین، ممکن است کمی دقت لازم باشد تا مشخص شود آیا علائم کودک ناشی از آلرژی است یا خیر.
علائم آلرژی فصلی عبارتند از:

  • عطسه کردن
  • گرفتگی بینی
  • آبریزش بینی
  • خارش بینی
  • خارش و آبریزش چشم
  • عفونت های مکرر سینوس یا گوش
  • مشکلات خواب
خرید شلوار نوزادی دخترانه و پسرانه و نکاتی که باید بدانید

تست آلرژی

تشخیص حساسیت های بهاری

پزشک ممکن است چندین آزمایش از جمله موارد زیر را برای تشخیص آلرژی بهاری انجام دهد:

تست خراش پوستی

پزشک مقدار کمی از ماده آلرژی زا را با خراش در پوست فرد اعمال می کند و واکنش بدن را بررسی می کند. نتایج حدود 10 تا 20 دقیقه طول می کشد.

تست داخل پوستی

این تست معمولا حساس تر از تست پریک است. این روش شامل تزریق مقدار کمی از آلرژن توسط پزشک به زیر پوست می شود تا واکنش فرد بررسی شود.

آزمایش خون

پزشک نمونه خون را می گیرد و به آزمایشگاه می فرستد. تکنسین آزمایشگاه ماده حساسیت زا را به نمونه اضافه می کند تا ببیند آیا تعداد آنتی بادی های تولید شده افزایش می یابد یا خیر. پزشک ممکن است از فرد در مورد علائم، خانه و محیط کار و سابقه پزشکی خانوادگی او سوال کند.

بی توجهی به حساسیت ها چه عوارضی دارد؟

بی توجهی به علائم آلرژی فصلی باعث بدتر شدن این علائم و وقفه در فعالیت روزمره می شود و می تواند حملات آسم را تحریک کند. تقریبا 80 درصد افراد مبتلا به آسم از آلرژی فصلی رنج می برند. همان گرده و آلرژن هایی که موجب علائم آلرژی فصلی می شوند، می توانند حملات آسم را ایجاد کنند که موجب خس خس، تنگی نفس، تنگی قفسه سینه و مشکل تنفس می شود. این بیماری به عنوان آسم آلرژیک شناخته می شود. تغییرات در رژیم غذایی، مکمل های طبیعی، روغن های ضروری و تغییرات شیوه زندگی می تواند به این امر کمک کند.

داروهای مناسب برای علائم مختلف آلرژی در کودکان

آنتی هیستامین ها

این داروها می توانند علائمی مانند خارش چشم و بینی، آبریزش بینی و عطسه را تسکین دهند. آنتی هیستامین ها به شکل قرص، اسپری بینی یا مایع موجود هستند.

کورتیکواستروئیدهای بینی

نوعی اسپری بینی که التهاب را کاهش می دهد. پزشکان آن ها را موثرترین دارو برای رینیت آلرژیک می دانند.

داروهای ضد احتقان

این داروها با کوچک کردن پوشش مجاری بینی و کاهش گرفتگی عمل می کنند. ضد احتقان ها به صورت قرص، مایع، قطره و اسپری بینی وجود دارند. استفاده طولانی مدت می تواند عوارض جانبی ایجاد کند.

گیرنده های لوکوترین

این قرص ها از عملکرد برخی مواد شیمیایی دخیل در واکنش های آلرژیک جلوگیری می کنند.

خرید لباس نوزادی

قطره چشم

قطره چشم آلرژی چشم را درمان می کند. قطره های چشمی می توانند قرمزی، خارش و تورم را برای کوتاه مدت تسکین دهند.

اسپری های اضافی بینی

اسپری های دیگری برای تسکین مجاری خشک بینی یا مخاط غلیظ، کاهش علائم بعد از چکه بینی و کمک به جلوگیری از واکنش های آلرژیک در دسترس هستند.

ایمونوتراپی

ایمونوتراپی یک راه حل طولانی مدت است که هدف آن حساسیت زدایی افراد و رفع آلرژی هایشان است. پزشکان ممکن است از ایمونوتراپی برای درمان افرادی که عوارض جانبی را تجربه می کنند یا احساس می کنند که هیچ سودی از داروها نمی برند، استفاده کنند.

دو نوع ایمونوتراپی وجود دارد:

واکسن های آلرژی و قرص های زیر زبانی.
واکسن های آلرژی شامل تزریق آلرژن به مدت 3 تا 5 سال است. این تزریق ها به ایجاد مقاومت در برابر آلرژن کمک می کند.
قرص های زیر زبانی فقط انواع خاصی از آلرژی ها را درمان می کنند. در این روش فرد باید تا 3 سال هر روز یک قرص را زیر زبان خود حل کند. فرد می تواند از ماه های قبل از بهار شروع به مصرف قرص کند.

انواع آلرژی در کودک

درمان های خانگی حساسیت بهاری

درمان های طبیعی متعدد ممکن است برای افرادی که آلرژی های بهاری را تجربه می کنند تسکین دهنده باشد.

استنشاق بخار

استنشاق بخار به طور گسترده برای رینیت آلرژیک استفاده می شود و می تواند مجاری بینی را تسکین داده و باز کند. برای استنشاق بخار، یک کاسه آب جوش را روی میز قرار دهید. سر، صورت و کاسه را با حوله بپوشانید و بخار آن را تنفس کنید. مراقب باشید که هنگام استفاده از آب داغ یا جوش، از سوختن پوست خود جلوگیری کنید.

شستشو با نمک

شستشو با نمک می تواند با رقیق کردن مخاط اضافی در مجاری بینی، به رفع گرفتگی بینی و احتقان کمک کند. این محلول همچنین می تواند آلرژن ها را از سوراخ های بینی و سینوس ها پاک کند. چندین شستشوی نمکی بدون نسخه برای این کار وجود دارد. از طرف دیگر، فرد می تواند خودش این محلول را بسازد.

طب سوزنی

طب سوزنی شامل قرار دادن سوزن های نازک در قسمت های خاصی از بدن برای اهداف درمانی است. تحقیقات نشان می دهد افرادی که طب سوزنی داشتند، علائم آلرژی کمتری مشاهده کردند و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشیدند.

سایر درمان های طبیعی شامل برگ های گزنه است که ممکن است تورم بینی را کاهش دهد. مطالعه ای که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده است نشان می دهد که برخی از پروبیوتیک ها نیز ممکن است کیفیت زندگی افراد مبتلا به آلرژی را بهبود بخشند. با این حال، دانشمندان باید تحقیقات بیشتری در مورد هر دوی این درمان ها انجام دهند.

توصیه های تغذیه ای

  • مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان را بیشتر مصرف کنید.
  • در طی روز چای سبز بنوشید. تحقیقات نشان داده است که آنتی اکسیدان موجود در چای سبز با نام اختصاری EGCG، واکنش های آلرژیک را در بدن متوقف می کند.
  • سیر: با آنتی بیوتیک های طبیعی پر شده است،که می تواند بدن شما را از عفونت ها و آلرژی ها پاک کند. بدن شما بزرگترین سود را از خوردن سیر خام می برد و اگر حساسیت هایتان در حال بازگشت است، بهتر است چند تکه سیر مصرف کنید. اگر که علاقه ای به بوی سیر ندارید از یک مکمل استفاده کنید.
  • برگ سبزیجات: کلم، اسفناج و بسیاری از سبزیجات دیگر، منابع غنی از ویتامین های ضروری، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و آنزیم هستند،که برای کاهش التهاب و حفظ سیستم تنفسی، مفید هستند.
  • مواد غذایی غنی از پروبیوتیک: یک دستگاه گوارش خوب، پایه و اساس سلامت است، زیرا بدن سالم، بیشترین حد مواد مغذی را از غذا دریافت می کند. غذاهای غنی از پروبیوتیک مانند کفیر، ماست پاستوریزه نشده، کلم ترشی، ترشی تخمیر شده و حتی مکمل پروبیوتیک، می توانند سیستم دفاعی بدن را تقویت کنند.
  • مرکبات: لیمو، و دیگر اشکال مرکبات، سبب افزایش ایمنی شما به دلیل سطح بالای ویتامین C می شود خوردن آب لیمو، (لیموناد بدون قند)، به بدن شما کمک می کند، تا ناخالصی ها را از بین برده و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. همچنین برای جواب دهی بهتر مقداری از آب مرکبات را با عسل محلی مخلوط و بعد مصرف کنید.
  • قارچ ریشی (reishi): با گذشت زمان،تاثیر قارچ بر روی سیستم دفاعی بدن بیشتر شناخته شده است، با مصرف مداوم این قارچ، دیگر به آلرژی های فصلی مبتلا نمی شوید به دلیل داشتن اسید گانودریک، موجب آزاد سازی هیستامین و در نتیجه عملکرد بهتر کبد می شود و می توان گفت که یک منبع ضد آلرژی است.
  • عسل طبیعی: مصرف روزانه یک قاشق غذاخوری از عسل طبیعی موجب تقویت سیستم دفاعی بدن در برابر گرده های متنوع بهاری می شود.

منابع: دکتر مسیح الله شاکری متخصص بیماری های داخلی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم، داروسازی دکتر عبیدی، مجله اینترنتی دکتردکتر، درمانکده