فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
چگونه نوزاد مبتلا به رفلاکس را آرام کنیم؟

چگونه نوزاد مبتلا به رفلاکس را آرام کنیم؟

  • 1399/04/01
  • 11979
در این مقاله می خواهیم در مورد رفلکس نوزادان که بسیار شایع است صحبت کنیم.

فرزندم دائم تُف می کند، نمی خوابد و گریه اش کنترل ناپذیر است. شاید دلیل بی تابی های نوزاد شما مشکلی به نام رفلاکس باشد که به سادگی قابل درمان است.

رفلاکس در نوزادان به چه معنی است؟

رفلاکس زمانی رخ می دهد که شیر نیمه هضم شده از طریق مری از شکم به دهان بازمی گردد. گاهی اسیدهای معده که به هضم شیر کمک می کنند، باعث التهاب مری می شود. این ناراحتی به احساس سوزش در سینه می انجامد که با نام سوزش سردل شناخته می شود. نونهالان وقتی باد گلو می زنند، تف کردن اندکی شیر عادی است، ولی رفلاکس باعث ناراحتی شدید مری می شود، چون بچه ها نمی توانند از احساس سوزش خود به والدینشان شکایت کنند، گریه می کنند تا بدانید که مشکلی در کار است.

آیا رفلاکس ها متفاوت هستند؟

دو نوع رفلاکس وجود دارد: ملایم (فیزیولوژیکی) و شدید (پاتولوژیکی). رفلاکس ملایم در اکثر نوزادان نسبتاً معمول است، خصوصاً در نوزادان نارس که از طریق لوله تغذیه می شوند.

ولی رفلاکس شدید ناگوار است و اگر زود تشخیص داده نشود، به پیچیدگی هایی مثل از دست دادن وزن، تاخیر در رشد و عفونت های مکرر سینه از جمله ذات الریه می انجامد.

اهمیت بیماری

نوزادان و کودکان دچار ریفلاکس معده را باید به موقع تشخیص داد تا با شروع درمان از پیدایش عوارض جلوگیری کرد. همانطور که اشاره شد، عوارض این بیماری در صورت عدم تشخیص، عدم شروع درمان های حمایتی و پیشگیرانه ممکن است منجر به عوارض برگشت ناپذیر، موجب آزار کودک، زحمت و هزینه برای والدین شود.

نشانه ها در رفلاکس نوزادان

نشانه ها در رفلاکس نوزادان چیست؟

اغلب نونهالان مبتلا به رفلاکس ملایم، هنگام و پس از تغذیه بی قرارند و برای خوابیدن مبارزه میکنند. شاید متوجه شوید که فرزندتان با چهره سرخ، مشت های سفت شده و پشت خمیده گریه می کند.

نونهالانی که دچار رفلاکس شدید هستند، مداوم وزن از دست می دهند، زیرا به ندرت تغذیه کاملی دارند. آنان همچنین رنگ پریده می شوند و زیاد سرفه می کنند. در مواد بسیار شدید رفلاکس مری و معده، احتمال دارد بچه خون استفراغ کند. اگر مشکوک به رفلاکس شدید فرزندتان هستید، فوراً او را نزد پزشک ببرید.

  • آروغ زدن
  • بی اشتها بودن کودک
  • درد های شکمی
  • بهانه گیری های غذایی
  • استفراغ و حالت تهوع مکرر
  • سکسکه
  • احساس خفگی
  • سرما خوردگی و گلو درد مکرر
  • عفونت در گوش
  • احساس طعم ترش در دهان
  • بوی بد دهان
  • از بین رفتن یا پوسیدگی مینای دندان
  • سوزش و درد قسمت فوقانی شکم و پشت جناق
  • عفونت ریه
  • کاهش وزن
  • سختی بلع
  • بی خوابی و بی قراری های مکرر شبانه
آیا می توانید گریه کودک خود را ترجمه کنید؟

رفلاکس نوزادان در چه زمانی اتفاق می افتد؟

رفلاکس نوزاد هنگامی اتفاق می افتد که مواد غذایی از معده کودک برمی گردد و باعث ضعف کودک می شود. رفلاکس در نوزادان به ندرت جدی می شود و با افزایش سن کودک کمتر بروز می کند. اما رفلاکس نوزادان پس از 18 ماهگی غیرطبیعی است. رفلاکس در نوزادان سالم چند بار در روز اتفاق می افتد. تا زمانی که کودک شما از نظر جسمی سالم و رشد خوبی داشته باشد، رفلاکس معده نگران کننده نیست. به ندرت، رفلاکس نوزادان می تواند نشانه ای از یک مشکل پزشکی مانند آلرژی، انسداد در سیستم گوارش یا بیماری رفلاکس معده به دستگاه گوارش باشد.

مری، لوله ای است که مواد غذایی را از دهان به معده منتقل می کند. اگر کودک شما رفلاکس داشته باشد، محتوای معده وی به داخل مری برمی گردد. نام دیگر رفلاکس، رفلاکس معده (GER) است.

GERD مخفف بیماری رفلاکس معده به دستگاه گوارش است. این یک نوع رفلاکس جدی و طولانی تر است. اگر علائم کودک شما مانع از تغذیه آن ها شود یا اگر رفلاکس بیش از 12 تا 14 ماه طول بکشد، نوزادان ممکن است دچار GERD شوند.

چرا نوزادان دچار رفلاکس می شوند؟

رفلاکس شدید به علت تغذیه بسیار سریع (بلیعدن هوا) یا سیستم گوارش نابالغ است. گاهی رفلاکس زمانی رخ می دهد که تخلیه شکم طولانی تر شود (شاید دریچه ای که به روده منتهی می شود، بسیار تنگ باشد) و با لباس تنگ یا پوشکی که سفت بسته شده است، بدتر می شود.

با این نوع رفلاکس سیستم گوارش برای کامل شدن به زمان نیاز دارد. بچه های شیردهی شده با پستان یا شیشه مشابه هم به رفلاکس دچار می شوند، گرچه معمولاً نوزادان شیردهی شده با پستان، مشکلات کوتاه تری دارند.
رفلاکس زودهنگام، موقتی و ملایم، اغلب به دریچه شکمی ضعیف مربوط است که مری را به شکم وصل می کند. با بسته شدن این دریچه شیر در شکم باقی می ماند. وقتی دریچه ضعیف است، شیر به مری بازمی گردد. اگر دریچه خیلی سفت باشد، شیر در مری ذخیره می شود و وقتی پر شد، به دهان باز پس فرستاده خواهد شد.

پستانک دادن به نوزاد مضر است؟

فتق هیاتوس چیست؟

از سوی دیگر، اغلب رفلاکس شدید مربوط به ناهنجاری های بدو تولد در مری است. مثلاً "فتق هیاتوس" ملایم یا شدید (ضعف دیافراگم که در آن بازشدگی ای برای عبور مری وجود دارد) یا رابطه بین مری و نای است در این صورت، جراحی فوری ضروری است.

اغلب بچه هایی که با عوارض بدو تولد مثل سندرم داون، اختلال مغزی یا فیبروز سیستیک، یا اختلالات مجاری هوا یا مری متولد می شوند دچار رفلاکس شدید هستند. البته، رفلاکس به نظارت ویژه، پیگیری و درمان مناسب از سوی متخصصان نیاز دارد.

رفلکس نوزادان با سکسکه کردن آنها به هم مرتبط می شود؟

در واقع، سکسکه نوزاد نسبتاً بی ضرر است و نشانه ی این نیست که کاری را نادرست انجام می دهید.

سکسکه زمانی رخ می دهد که دیافراگم دچار گرفتگی تیز و تندی می شود (دیافراگم ماهیچه ی نازک گنبدی شکلی است که سینه را از شکم جدا می کند) و گلوی بچه را می بندد. در این حال تارهای صوتی مانع ورود هوا به شش بچه می شود – و به این ترتیب، صدای "هیک" (سکسکه) شنیده می شود.

عطسه، سرفه، قاقا کردن و سکسکه نوزاد واکنش های غیرارادی حیاتی نوزاد هستند و به این معناست که به جای زندگی در مایع آمنیوتیک رحم، بدن نوزادتان در انطباق خود با زندگی در این جهان و تنفس هوا است. همان طور که بچه رشد می کند، بسیاری از این واکنش های نخستین را پشت سر می گذارد. امکان دارد بچه های مبتلا به رفلاکس، دچار حمله های سکسکه ی طولانی نیز شوند.

گاهی سکسکه نوزاد از پنج دقیقه تا نیم ساعت طول می کشد و کار زیادی برای متوقف کردن آن نمی توانید انجام دهید. شاید شیردهی پستانی یا در آغوش گرفتنش در وضعیت ایستاده به آنها کمک کند (در این حالت حمل کننده های آغوشی یا حمل او بر پشت مفید است). به رغم آنچه شنیده اید، خواباندن بچه در حالی که سکسکه می کند، مشکلی ایجاد نمی کند، البته در صورتی که بچه به پهلو خوابانده شود نه روی شکم.

رفلکس نوزادان

چقدر دارو های ضد رفلاکس برای نوزادان خطر ناک هستند؟

دانشمندان فکر می کنند، داروهای ضد ریفلاکس، اسید معده را که نقش اساسی در جذب کلسیم و حفظ استحکام استخوان ها ایفاء می کند را کاهش می دهند.

دکتر لائورا مالدوچی استاد مدرسه پزشکی دانشگاه بیرمنگام در این باره بیان کردند:" سهولت دسترسی به داروهای ضد اسید معده بزرگسالان این تصور را ایجاد کرده که مصرف آنها بی خطر است. "

همچنین وی معتقد است، خوراندن داروهای ضد اسید معده به نوزادان خطرناک است.

انواع سرشیشه نوزاد و نکات خرید آن

چگونه نوزاد مبتلا به رفلاکس را آرام کنیم؟

به گریه های نوزاد توجه کنید

بچه های مبتلا به رفلکس گریه می کنند، زیرا اذیت می شوند و گریه نیز باعث افزایش فشار داخل شکم می شود و رفلکس را تشدید می کند. گریه کردن همچنین احتمال به درون بردن هوا و به دام افتادن حباب ها در شکم را بیشتر می کند که در نتیجه، مشکل نیز تشدید می شود. به گریه نوزاد هرچه سریع تر و با حساسیت بیشتری پاسخ بگویید.

به مقدار کم و دفعات بیشتر شیر دهی کنید

هرچه غذای وارد شده به شکم در یک وعده کمتر باشد، شدت رفلکس کمتر است و شکم سریع تر خالی می شود. بنابراین، مقدار کمتر و دفعات بیشتری فرزندتان را تغذیه کنید. همچنین هرچه دفعات تغذیه بچه بیشتر باشد، آب دهان بیشتری تولید می کند و این مایع به خنثی کردن اسید شکمی کمک خواهد کرد. آب دهان حاوی ماده ای است که لایه های آسیب دیده مری را التیام می بخشد. قانون کلی این است که دفعات تغذیه را دو برابر کنید و میزان آن را به نصف رسانید.

به شیردهی ادامه دهید

شیر مادر دو برابر سریع تر از شیر خشک هضم می شود و شامل آنزیم هایی است که به گوارش کمک می کند. در واقع، همچون ضداسیدی طبیعی عمل می کند.

شیر خشک را عوض کنید

شاید نوزاد به رفلکس آلرژی به غذا و شیر مبتلا شده است. در چنین شرایطی پزشک کودکان شیرخشک ضدحساسیتی را نسخه می کند که روده های حساس، پروتئین یا قند را بهتر تحمل کند و غذا آسان تر هضم شود.

از تکان دادن های شدید خودداری کنید

حدود نیم ساعت پس از تغذیه فرزندتان از تکان دادن شدید و بالا و پایین انداختن او پرهیز کنید. زیرا تحرک بیش از حد نوزاد باعث می شود که محتویات شکمی او جابه جا شود و به مجرای مری بازگردد.

جاذبه زمین کمک می کند

حدود سی دقیقه پس از تغذیه، بچه را راست قامت به سمت بالا نگه دارید از آغوشی هم میتوانید استفاده کنید.

حتما در دفعات مشخص آروغ نوزاد را بگیرید

اگر به نوزاد شیر مادر می دهید، هنگام عوض کردن سینه، به او اجازه ی آروغ زدن بدهید. اگر با شیشه شیردهی می کنید، پس از هر 80 تا 120 میلی لیتر نوشیدن شیر صبر کنید تا آروغ بزند.

از پستانک استفاده کنید

پستانک می تواند برای نوزاد مبتلا به رفلکس شدید، یاری رسان باشد. مکیدن پیاپی ترشح آب دهان را تحریک می کند و به خنثی شدن اسید شکمی کمک می کند.

پوشک را شل ببندید

پوشک و کمربندهای سفت باعث فشار داخل شکم و تشدید رفلکس می شود.

بستر نوزاد را شیبدار کنید

نوزادان مبتلا به رفلکس اغلب شب ها به شکل دردناکی از خواب بیدار می شوند. وقتی نوزاد روی سطحی مسطح می خوابد، از فواید جاذبه زمین بهره مند نمی شوند. بستر شیب دار به پایین نگه داشتن غذا درون شکم بچه کمک می کند. اگر فرزندتان در خواب بی قرار است، با استفاده از آجر یا کتاب، سر گهواره یا تخت نوزاد را حدود 30 درجه از زمین بلند کنید. از بالشتک مخصوص رفلکس استفاده کنید تا هنگام تعویض پوشک سر او بالاتر از سطح بدنش باشد و به این ترتیب از سوزش سردل او پیشگیری کنید. بعضی حالت های کریر نیز برای این حالت مناسب است.

پیش بند نوزاد

پیش بند مناسب

بچه ها استعداد عجیبی در کثیف کردن لباس هایشان دارند، خصوصا در زمان خوردن یا نوشیدن. پیش بند بچه مانع کثیف شدن لباس او شده و شما را از شستشوی پی در پی لباس های کودک نجات می دهد. شما می توانید مدل های پیش بند با طرح ها و رنگ های متنوع را از سایت سبز آبی مشاهده و خرید کنید.

تمامی لباس های فروشگاه سبزآبی 100% دو رو نخ پنبه هستند. پوست نوزاد، لطیف و حساس بوده و از این رو جنس لباس نرم، ضد حساسیت و با رنگ های گیاهی تهیه شده اند. همچنین می توانید در سبزآبی انواع لباس سیسمونی نوزاد مانند مانتو پسرانه، رامپر پسرانه، لباس فلامینگو، شلوار صورتی دخترانه، رکابی دخترانه و انواع لباس تیک تاک و لباس برگ سبز را مشاهده کنید.

خرید اینترنتی لباس نوزاد و کودک یک تا سه سال برند های برگ سبز و تیک تاک