فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
والدین و اجتماعی کردن فرزندان

والدین و اجتماعی کردن فرزندان

  • 1395/12/08
  • 2816
جنبه های عاطفی رابطه ی والدین و فرزندان همچنان در بیشتر مراحل فرایند اجتماعی شدن، جایگاه محوری خود را حفظ کرده است.

نقش والدین در اجتماعی شدن فرزند

والدین به شکل ابتدایی در اجتماعی شدن فرزندشان نقش دارند:

  1. آن ها از طریق آموزش مستقیم فرزندانشان را اجتماعی میکنند. این مرحله با دادن اطلاعات یا تقویت رفتارهایی که ارزشمند یا مطلوب والدین است، انجام می شود.
  2. روند تعامل با فرزندانشان، والدین نقش الگوهای مهمی را بازی می کنند. نوجوانان همانطور که مهارت خوی اجتماعی را از طریق آموزش های مستقیم والدین می آموزند، با مشاهده نحوه ی عملکرد والدین در موقعیت های اجتماعی، چگونگی عملکرد اجتماعی را یاد می گیرند. به علاوه والدین برای رفتار های مناسب در بعضی از فعالیت های اجتماعی نیز الگو قرار می گیرند؛ از قبیل تفکر اخلاقی و رفتارهای خاص مربوط به نقش جنسی.

کودک اجتماعی

والدین و اجتماعی کردن فرزندان

به طور کلی می توان گفت والدین برای رفتارهای اجتماعی دوره ی بزرگسالی هم که قرار است، نوجوان بیاموزد، الگو قرار میگیرد.
علاوه بر این نوع رفتاری که والدین با فرزندان دارند نیز در اجتماعی شدن آنان موثر است. بر اساس اصل سرمشق گیری ( الگو بودن والدین ) والدینی که به دیگران کمک می کنند و به حار دیگران مفید هستند، معمولا فرزندانی با همین خصوصیات دارند. علاوه بر این، والدینی که برای ناراحتی فرزندان خود ابراز همدردی می کنند، فرزندانی تربیت می کنند که با دیگران همدلی دارند. بنابراین والدین مهم ترین عامل در اجتماعی کردن و تثبیت رفتار های جامعه پسندانه نوجوانان هستند.
والدین قاطع و اطمینان بخش که برای خود مختاری و در عین حال رفتار منضبط ارزش قائل می شوند. برای نوجوان توضیح می دهند که چرا از او انتظاراتی دارند و او را از کارهایی منع می کنند و با این کار احساس استقلال را در او پرورش می دهند.
اما نوجوانانی که والدین خودکامه و مستبد دارند که صرفا به آن ها می گویند که چه باید بکنند و نیز فرزندان والدین سهل گیر، بی بند و بار و یا والدین بی اعتنا که غیر مسئول و بی توجه هستند به مشکلات بسیاری دچار می شوند.

راهکارهای کمک به اجتماعی شدن کودک

برای پیشرفت کودک در روند اجتماعی شدن او راهکارهایی وجود دارد که والدین می توانند در مورد آنها مطالعهٔ بیشتری داشته باشند. برخی از این راهکارها شامل موارد زیر است:

با کودکتان ارتباط برقرار کنید

ارتباط و تعامل چهره به چهره زیادی با کودکتان داشته باشید، به ویژه در ماه های اول. او عاشق توجه شماست و از شکلک درآوردن برای شما لذت خواهد برد.

دوستان و اقوام را دعوت کنید

کودکان، به ویژه کودکان نوپا عاشق مهمانان کوچک و مهمانان بزرگسال هستند، به ویژه زمانی که همگی به او توجه می کنند. اگر کودکتان دچار اضطراب جدایی شد، لازم نیست ناراحت یا خجالت زده شوید، زیرا این حالت کاملاً طبیعی است که معمولاً از هفت ماهگی کودکان شروع می شود.

عزت نفس کودکان و معرفی کتاب عزت نفس

از حضور کودکان دیگر کمک بگیرید

بودن کنار هم سن و سال ها برای کودک نوپای شما مفید خواهد بود، پس ترتیبی بچینید که بتواند به طور منظم با بچه های دیگر بازی کند، به ویژه با کودکانی خارج از خانواده. اطمینان حاصل کنید که اسباب بازی های زیادی برای همهٔ بچه ها وجود دارد، زیرا ممکن است نخواهند اسباب بازی هایشان را با هم شریک شوند.

خرید لباس کودک

برایش الگوسازی کنید

اگرچه خودمدار و خودخواه بودن برای یک کودک دو یا سه ساله کاملاً طبیعی است، اما شما می توانید از همین حالا برای او الگوسازی کنید و رفتار اجتماعی خوب را به او یاد بدهید. بگذارید کودکتان «لطفاً» گفتن شما و تشکر کردنتان از کسی که کاری را خوب انجام داده است بشنود. بگذارید ببیند که شما دسر خودتان را با کسی تقسیم می کنید یا مجله تان را برای خواندن به کسی می دهید.

کودک را عضو جایی کنید

کودکتان را عضو گروه های بازی کنید یا در کلاس هایی ثبت نام کنید که فرصت بودن با کودکان دیگر را داشته باشد. او به زودی یاد خواهد گرفت که چطور دوست پیدا کند و چطور دوستانش را نگه دارد. کلاس های فرهنگسرا، خانه کودک، باغ کتاب و... می توانند گزینه های خوبی باشند.

فروشگاه سبزآبی

خرید لباس مناسب و در شان کودک شما می تواند اعتماد بنفس او را در جمع بالا برد. در فروشگاه سبزآبی از گروه سنی 0 تا سه سال لباس های نخ پنبه ای و لباس راحتی کودک بفروش می رسد. از دیدن طرح های متنوع آن غافل نشوید. برای ورود به لباس های دخترانه از اینجا و برای خرید لباس پسرانه از اینجا وارد شوید.