فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
12 راه حل برای اینکه فرزند با اعتماد بنفس تربیت کنیم؟

12 راه حل برای اینکه فرزند با اعتماد بنفس تربیت کنیم؟

  • 1400/04/06
  • 555
اعتماد به نفس مناسب، سلاح کودک در برابر چالش های دنیاست.

درواقع اعتماد به نفس سلامتی روان و شادی اجتماعی را برای فرزندان به ارمغان می آورد و عاملی برای خوشبختی کودک و کلید موفقیت در بزرگسالی است. فرقی نمی کند چند ساله باشید، احساسی که نسبت به خودتان دارید بر رفتار شما تأثیر می گذارد. اگر احساس خوبی نسبت به خودتان داشته باشید آسان تر با دیگران همراه می شوید و نسبت به آنها هم احساس خوبی خواهید داشت. اعتماد به نفس کودکان تا حد زیادی به رفتار والدین وابسته است. در این مقاله چند راهکار افزایش اعتماد به نفس در کودکان را به شما معرفی خواهیم کرد. همراه ما باشید.

1.فرزندتان را دوست داشته باشید.

اعتماد به نفس کودک زمانی شکوفا می شود که نوعی علاقه بی قید و شرط را ببیند. بنابراین همواره او را در عشق خود غرق کنید، بغل کنید، ببوسید و به او بگویید که چقدر دوستش دارید. چرا که ذاتا کودک شما نیاز به احساس پذیرش و دوسته داشتن دارد. پس بهتر است این کار را از خانواده شروع کنید.

2.به کودک قدرت انتخاب بدهید.

فرصت انتخاب و تصمیم گیری برای کودکان کلیدی اساسی برای اعتماد به نفس است و به آنها اجازه می دهد که احساس قدرت کنند. آموزش تصمیم گیری را از سطوح ابتدایی شروع کرده و به تدریج پیشرفته تر کنید. برای مثال از او بخواهید که منوی صبحانه را از میان تخم مرغ و مربا انتخاب کند. انتخاب میان موارد ساده از سنین خردسالی، قدرت تصمیم گیری وی را به مرور زمان تقویت خواهد کرد. بدین ترتیب کودک می تواند در آینده با اعتماد به نفس بالا در مورد مسائل پیچیده تصمیم گیری کند.

3.از کودک خود بخواهید در کارهای خانه به شما کمک کند.

شاید تعجب کنید که کمک در کارهای خانه چه ارتباطی به افزایش سطح اعتماد به نفس در کودکان دارد. اما کمک گرفتن از کودکان برای مشارکت در کارهای خانه (با توجه به تناسب فعالیت مورد نظر و سن کودک) مانند چیدن میز صبحانه یا جمع کردن آن و جدا کردن لباس های کثیف و انتقال آنها به ماشین لباس شویی، احساسی از شایستگی را به آنها منتقل خواهد کرد. این احساس در ارتباط مستقیم با مهارت حل مسئله و همچنین سطح اعتماد به نفس است.

4.دانسته های خود را به کودکانتان آموزش دهید.

شما دست کم تا زمانی که فرزندانتان به سن نوجوانی می رسند، قهرمان آن ها هستید. از این قدرت استفاده کنید تا آنچه درباره نحوه اندیشیدن، عمل کردن و صحبت کردن می دانید، به آنها یاد بدهید و برای آنها یک الگوی خوب باشید. تماشای موفقیت های شما به کودکان کمک می کند اعتماد به نفس بیشتری داشته باشند و به این نتیجه برسند که آنها هم می توانندبه موفقیت هایی در آیند خود دست یابند.

5.از ریسک کردن های سالم استقبال کنید.

کودکتان را به کشف چیزهای تازه، مثل خوردن غذایی متفاوت، یافتن دوستان تازه یا انجام ورزش های جدید تشویق کنید. با این که همیشه احتمال شکست وجود دارد اما بدون ریسک کردن موفقیت هم به دست نمی آید. پس به کودک خود اجازه تجربه های کم خطر را بدهید.

6.فرزندانتان را با دیگران مقایسه نکنید.

قیاس کودکان با یکدیگر هر چقدر هم که درست و به حق باشد، منجر به تخریب اعتماد به نفس آنها و پرورش فرزندانی با ویژگی های شخصیتی ضعیف خواهد شد. به جای چنین کاری، استعدادها و ماهیت وجودی هر کدام از فرزندانتان را شناسایی کرده و به آنها بها دهید.

7.اجازه دهید کودک کارهای شخصیش را خودش انجام دهد.

صبور باشید و اجازه دهید که کودک خودش کارهایش را انجام دهد. برای مثال، ممکن است کندتر و آهسته تر لباس هایش را بپوشد، اما اجازه دهید که او خودش این کار را برای کمک به مهارت های جدیدش انجام دهد. زیرا هرچه بیشتر او را به چالش های جدید دعوت کنید، بیشتر صلاحیت و اعتماد به نفس او را احساس خواهید کرد. اجازه دهید او بداند هیچکس کامل نیست و توضیح دهید که هیچکس انتظار ندارد او بهترین باشد.

فرزند خلاق

8.هرگز عملکرد کودکانتان را زیر سوال نبرید.

هیچ چیز بیشتر از انتقاد کردن از کار کودکان، آنها را دلسرد و مایوس نمی کند. بازخوردهای مفید و پیشنهاد دادن خوب است اما هرگز به آنها نگویید در کاری یا چیزی بد عمل کرده اند. اگر کودک از نگران کردن و یا عصبانی شدن شما پس از شکست خود بترسد، هرگز چیزهای جدید را امتحان نخواهد کرد.
پیکهارت می گوید: اغلب اوقات این انتقاد و سرزنش والدین است که عزت نفس و انگیزه کودکان را کاهش می دهد.

9.با کودکان خود وقت بگذرانید.

یکی دیگر از روش های ساده و در عین حال بسیار موثر که می تواند اعتماد به نفس کودکان را تا اندازه زیادی تقویت کند، وقت گذرانی والدین با آنها خواهد بود. فرقی ندارد برای صرف یک وعده غذایی و یا چند دور دوچرخه سواری کنار یکدیگر باشید، از زمان به دست آمده حداکثر استفاده را ببرید. ایجاد رابطه ای قوی با فرزند و وقت گذرانی با او، تضمین کننده اعتماد به نفس وی در تمامی مراحل زندگی خواهد بود.

10.بگذارید کودکان مطابق سنشان عمل کنند.

از کودکتان انتظار نداشته باشید مثل بزرگترها عمل کند یا چندین سال از سنش جلوتر باشد. پیکهارت می گوید: وقتی یک کودک حس کند که فقط مثل بزرگترها عمل کردن خوب است، این استاندارد غیر واقعی تلاش او را سست می کند. او ادامه می دهد: تلاش برای برآورده کردن انتظارات مربوط به سنین بالاتر اعتماد به نفس را کاهش می دهد.

11.اشتباهاتشان را تصحیح نکنید.

اگر کودکتان در حال حل کردن یک معما یا پازل است و شما می بینید که قطعات پازل را در جای نادرستی قرار داده است نباید وارد عمل شده و راه حل را به او بگویید. بگذارید لذت فهمیدن اشتباه و تصحیح آن را خود کودک تجربه کند حتی اگر اشتباه او مدتی به طول بیانجامد و زمان زیادی را به حل مسئله اختصاص بدهند. چیزی که ما به عنوان اشتباه می بینیم از نظر آن ها اصلاً اشتباه محسوب نمی شود. اشتباه کردن جزئی از پروسه یادگیری در کودکان است. وقتی کودکی خودش اشتباهش را تصحیح کند اعتماد به نفسش افزایش پیدا می کند.

12. کنجکاوی کودکان را تقویت کنید.

سیل بی امان سوالات یک کودک گاهی می تواند خسته کننده باشد، اما پل هریس از دانشگاه هاروارد می گوید: این سوالات برای رشد کودک حیاتی است. هریس که در زمینه روان شناسی رشد مطالعه می کند در گفت و گو با گاردین ادامه می دهد: کودکان ابتدا باید درک کنند چیزهایی در جهان هست که آنها نمی دانند. باید بدانند دنیایی نامریی از دانش بی پایان وجود دارد که آنها هرگز با آن روبه رو نشده اند.
پل توگ در کتاب «کودکان چگونه به موفقیت دست پیدا می کنند» می نویسد: کنجکاوی با شکل گیری اعتماد به نفس و دیگر صفاتی همچون استمرار و مقاومت، کنترل خود، ثبات و پیروی از وجدان ارتباط تنگاتنگی دارد.

در آخر باید به یاد داشته باشید گوش دادن به صحبت های فرزندان و همچنین صبوری در برابر آن ها راز اصلی تربیت سالم است.