فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
غذاهای ممنوع دوران کودکی

غذاهای ممنوع دوران کودکی

  • 1400/01/18
  • 649
اغلب والدین با مشاهده رویش دندان های کودک خود، وسوسه می شوند که علاوه بر فرنی و سوپ سبزیجات، طعم سایر غذاها را به کودک خود بچشانند.

زیرا یکی از باورهای غلط والدین این است که کودکان باید از همان ابتدا با ذائقه غذایی خانواده آشنا شوند، تا بعد از شیر گرفته شدن مشکلی پیش نیاید. در حالی که هنوز بسیاری از اندام های کودک رشد کامل نیافته است و توانایی هضم برخی مواد غذایی را ندارد. از این رو بهتر است که تمامی والدین یکسری از نکات غذایی را برای کودک خود رعایت کنند تا کودکان دچار مسمویت های غذایی و یا برخی بیماری ها نشوند.

غذاهای ممنوع برای کودک زیر یک سال کدامند؟

مصرف نمک

والدین دقت داشته باشند که بهتر است غذای کودک خود را بدون نمک و یا کم نمک درست کنند. زیرا نمک سلامتی کودک شما را به خطر میاندازد و برای اون مفید نیست. به صورت کلی کمتر از 1 گرم نمک برای هر فرد در روز توصیه می شود. اگر می خواهید عطر و طعمی به غذای کودک بدهید، سعی کنید از گیاهان یا کره بی نمک استفاده کنید. حتی اگر نمک را به رژیم غذایی او اضافه نمی کنید لازم است نمک سایر غذاها را در نظر داشته باشید. مثلا در هر برش نان 0.4 تا 0.5 گرم نمک وجود دارد. برای آگاهی بیشتر اطلاعات تغذیه ای روی بسته بندی مواد غذایی را بررسی کنید.

عسل

جالب است بدانید که مصرف عسل برای کودکان زیر یکسال ممنوع می باشد. بسیاری از والدین عقیده دارند که عسل بسیار مقوی بوده و مصرف آن برای کودک، بسیار مفید می باشد. اما عسل به دلیل باکتری بوتولیسم (باکتری که از زنبور به وجود می آید) می تواند منجر به بیماری و حساسیت در کودک زیر یک سال شود.

تخم مرغ

تخم مرغ

طبق تحقیقات صورت گرفته به هیچ عنوان نباید به کودکان زیر 6 ماه، تخم مرغ بدهید. زیرا به دلیل احتمال ابتلا به سالمونلات مصرف تخم مرغ برای کودکان توصیه نمی شود. از 6 ماهگی تا یکسال نیز، باید تخم مرغ را به طور کامل بپزید و در اختیار کودکانتان قرار دهید.
پس از پایان یکسالگی، می توانید تخم مرغ با پخت های مختلف را به اختیار در برنامه غذایی کودک قرار دهید. زیرا قبل از یک سالگی معده و سیستم ایمنی بدن کودکان ضعیف است و با گذشت زمان به مراتب قوی تر می شود.

ماهی های خاص

مصرف برخی از ماهی ها به علت داشتن جیوه برای کودک به شدت ممنوع می باشد. برای مثال مصرف ماهی سفید برای کودک بالای یکسال مشکلی ندارد. اما کارشناسان مصرف ماهی های شمشیری، کوسه یا مارلین را تا زیر 16 ماه توصیه نمی کنند، زیرا مقدار جیوه بالا در این ماهی ها می تواند باعث مشکلات زیادی در کودکان شود.

آجیل

در مرحله اول ابتدایی ترین مشکل خوردن آجیل در کودکان، خطر خفه شدن آن ها می باشد. از این رو بهتر است والدین تا قبل از یک سالگی هیچ از مغز ها را به کودک خود ندهند. البته می توانید بعد از 10 ماهگی کره مغزها (کره پسته یا کره بادام زمینی) را به کودک خود بدهید. اگر شما سابقه آلرژی به آجیل در خانواده خود دارید، لازم است که بیشتر محتاط باشید.

شیر پرچرب

شیر گاو

والدین بایستی دقت داشته باشند که تا یک سالگی به هیچ عنوان شیر گاو را به عنوان نوشیدنی به کودکان خود ندهند. زیرا معده کودک بسیار ضعیف بوده و توانایی هضم لاکتوزهای موجود در شیر گاو را ندارد.

صدف دریایی و میگو

به توصیه پزشکان مصرف صدف های دریایی برای کودکان زیر یک سال ممنوع می باشد. زیرا مصرف این نوع غذاها ممکن است در کودک موجب حساسیت و مسمومیت گردند.

غذاهای شیرین

همانطور که می دانیم شکر برای تمامی افراد مضر است. شکر و شیرینی جات برای کودکان نیز مضر می باشد. زیرا شیرینی ها و شکلات ها آسیب بسیاری را به لثه های کودک وارد خواهد کرد. متخصصان توصیه می کنند حداقل تا یکسالگی، هرگونه شکلات و شیرینی را از نوزادان دور نگاه دارید.

پنیر پرچرب

درست است که مصرف لبنیات به رشد و تحکیم استخوان های کودک کمک می کند. اما مصرف برخی پنیرهای پرچرب و غیر پاستوریزه مانند بری و کامبرت در کودکان ممنوع می باشد. زیرا این پنیر ها خطر ابتلا به لیستروزیس را در کودکان افزایش می دهند.

غذاهای پرچرب

متاسفانه برخی از ما تصور می کنیم که مصرف غذاهای پرچرب تنها برای سالمندان و افراد دارای بیماری های زمینه ای ممنوع می باشد. اما بایستی بدانید که مصرف این غذاها در کودکان زیر یک سال نیز ممنوع می باشد. زیرا غذاهای فرآوری شده مانند: سوسیس، کره، گوشت چرب و... حاوی چربی های ناسالمی هستند که موجب بیماری های قلبی در کودکان می شوند.