فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
چگونگی مراقبت از نوزاد یک و دو ماهه

چگونگی مراقبت از نوزاد یک و دو ماهه

  • 1400/05/13
  • 1811
چگونگی مراقبت از نوزاد یک و دو ماهه

تولد یک نوزاد سرآغاز نویدی خوش یمن در زندگی زوجین است و آن ها در جهت رشد و تربیت صحیح فرزندشان از هیچ تلاشی دریغ نخواهند کرد. مراقبت صحیح از نوزاد در دو ماه اول زندگی بسیار مهم است. در واقع یک ماه اول زندگی نقش سرنوشت سازی در زندگی کودک دارد چرا که بدن او در این دوران بسیار ضعیف است و از نظر جسمانی و روانی تا حد زیادی به مادر نیاز دارد. در این شرایط نحوه ای که مادر یا سایر مراقبین به نیازهای نوزاد پاسخ می دهند می تواند در شکل گیری سبک دلبستگی او تاثیر بگذارد.

همچنین لازم است که در این دوران بیش از هر زمان دیگری مراقب نحوه تغذیه کردن کودک، خواباندن او، تعویض و مواردی از این قبیل باشید چرا که نوزاد تازه به محیط خارج از رحم قدم گذاشته و هنوز با آن سازگار نشده است. در نتیجه نیاز دارد که خود را با شرایط او وفق بدهید و برایش زمان بیشتری خرج کنید. این مسائل در کنار آمار مرگ و میر بیشتر نوزادان در یک ماه اولیه زندگی و بروز سندروم مرگ ناگهانی نوزاد، لزوم مراقبت دقیق تر از آن ها را دو چندان می کند.

همه ی ما میدانیم که نوزادان بیش از سایر کودکان نیازمند مراقبت و نگهداری می باشند و از این رو بهتر است تا تمامی والدین راه های نگهداری و مراقبت از آن ها را آموزش ببینند. در این مقاله راه های نگهداری از نوزادان یک و دوماهه را به شما آموزش خواهیم داد. همراه ما باشید.

نکاتی مهم درباره مراقبت از نوزادان یک ماهه

نیازهای کلی و فیزیولوژیک نوزاد یک ماهه شامل تغذیه، ادرار و مدفوع و حمام کردن است. همچنین نوزاد یک ماهه نیازهای دیگری نیز دارد که در ادامه به نکات مهمی در مورد هریک از آن ها خواهیم پرداخت.

نوزادان یک ماهه را به طور مکرر تغذیه کنید

لازم است بدانید که نوزادان یک ماهه باید روزانه، بارها تغذیه کنند. بر این اساس، شما باید فرزند یک ماهه خود را حداقل شش بار در روز شیردهی کنید.
اگر فرزندتان را تنها با شیر مادر تغذیه می کنید، می توانید روند شیردهی به او را تا 12 بار در روز افزایش دهید. سعی نکنید که زمان تغذیه نوزادان یک ماهه را کنترل کنید، زیرا کودک در این سن برنامه خواب و روند تغذیه غیرقابل پیش بینی را دنبال می کند.

بگذارید کودک بخوابد.

علاوه بر تغذیه مناسب، مراقبت از نوزادان یک ماهه شامل مراقبت از الگوهای خواب او نیز است. نوزادان یک ماهه زمان خواب نامشخصی دارند. کودکان در این سن در هر ساعت از روز تمایل به خوابیدن دارند. بگذارید تا فرزند شیرخوار شما بر اساس میل خود بخوابد.

بازی و تعامل با نوزادان یک ماهه

هر زمانی که نوزاد یک ماهه شما بیدار باشد، با او ارتباط برقرار کنید. با فرزند خود صحبت کنید، برای او موسیقی پخش نموده و سعی کنید توجه نوزاد را به خود جلب کنید. همچنین، بگذارید تا کودک شما هر روز، مدت زمان کوتاهی را روی شکم خود، تحت نظارت شما قرار گیرد، زیرا این امر به رشد عضلات بالای بدن نوزاد و گردن او کمک شایانی می کند.

جالب است بدانید که شما می توانید برای سرگرمی نوزادان یک ماهه، آن ها را با برخی از اسباب بازی های رنگی و صدادار آشنا کنید. اسباب بازی های بچگانه می توانند گزینه خوبی برای سرگرمی و تعامل با نوزادان یک ماهه باشند.

از ایمنی نوزادان یک ماهه اطمینان حاصل کنید.

به خاطر بسپارید که شما باید گهواره کودک خود را در یک مکان امن، در اتاق خود و به دور از پنجره قرار دهید تا باران، گرد و غبار و سایر عناصر وارد شده از پنجره، به سلامت کودک شما آسیب نرساند. همچنین، از قرار دادن اسباب بازی ها و هر چیز دیگری در داخل گهواره نوزادان یک ماهه خودداری کنید.
هنگامی که کودک شما روی مبل قرار گرفته است، اطمینان حاصل کنید که فردی از اعضای خانواده، تمام وقت به او توجه می کند، زیرا نوزادان فعال می توانند لگد بزنند و خود را جابجا کنند. به همین دلیل، می توان ادعا کرد که نوزادان یک ماهه نیز نیاز به توجه دارند. هر زمان که کودک خود را در یک کالسکه قرار می دهید، از کمربند ایمنی آن استفاده کنید.

همچنین از نگه داشتن کودک بر روی یک بازوی خود خودداری کنید و برای نگه داشتن و حمل نوزاد یک ماهه از هر دو دست خود استفاده کنید.

مراقبت از ناف نوزاد

ناف نوزاد در یک ماه اول بسیار حساس است و باید از آن مراقبت شود. بند ناف، 7 تا 15 روز پس از تولد جدا می شود. در این دوره باید بهداشت نوزاد رعایت شود تا ناف عفونت نکند. روزانه ناف نوزاد را با دقت بشویید و همچنین پوشک نوزاد را پایین تر از ناف ببندید تا ناف آلوده نشود. در صورتی که ناف نوزاد ورم کرد و قرمز شد و ترشحات چرکی داشت حتما به پزشک مراجعه کنید.

مراقبت های پزشکی نوزادان یک ماهه را به درستی انجام دهید.

لازم است بدانید که کودک شما در طی یک ماه پس از تولد، برای اولین بار واکسیناسیون خواهد شد. بنابراین، شما باید بررسی کنید که واکسیناسیون کودک به چه مواردی نیاز دارد و در کدام مراکز بهداشتی انجام می شود. همچنین، شما باید از تماس نوزادان یک ماهه با هر فرد آلوده یا ناسالم جلوگیری کنید، زیرا این امر ممکن است کودک شما را در معرض عفونت مسری قرار دهد. علاوه بر این موارد، قبل از دست زدن به نوزاد، مواد غذایی و آب او، دستان خود را بشویید و در نهایت، هر از گاهی پوشک نوزادان یک ماهه را بررسی کرده و عوض کنید. در نظر داشته باشید که پاکیزگی و بهداشت مناسب، سلامت فرشته کوچک شما را تضمین می کند.

نکاتی مهم درباره مراقبت از نوزادان دو ماهه

  • به خواب و تغذیه کودک توجه کنید.
  • از روغن بدن کودک برای چرب کردن بدن او استفاده کنید.
  • حتی اگر خواب باشد، چند ساعت یکبار او را بیداری کنید و به او شیر بدهید.
  • دمای بدن کودک را مرتب چک کنید.
  • لباس های نخی و ضد حساسیت به او بپوشانید.
  • پوشک نوزاد را مرتب تعویض کنید.
  • هنگام شیر دادن به نحوه قرارگیری سر و گردن کودک توجه کنید.
  • پس از شیر خوردن آروغ کودک را بگیرید.
  • ناخن های او را کوتاه کنید.
  • توانایی حرکتی و ذهنی کودک خود را آزمایش کنید.
  • بازی هایی به منظور تحریک حواس نوزاد دو ماهه انجام دهید.
  • در دو ماهگی، کودکان به دفعات عطسه می کنند. دستگاه تنفسی کوچک آنها ممکن است در برابر محرک ها بسیار حساس باشد، بنابراین سعی کنید هرگونه دود و گرد و غبار را از محیط کودک خود دور کنید.
  • در ماه دوم دلبند شما یک نوبت ویزیت دارد. این ویزیت شامل تمام مراقبت های روتین از جمله وزن، قد، دور سر، نقاط عطف رشد و ارزیابی ایمنی و همچنین واکسیناسیون کودک شما خواهد بود.

کارهایی که نباید برای نوزادان خود انجام دهید

هرگز نوزاد خود را تنها نگذارید.

هرگز نوزاد خود را به تنهایی در رختخواب، گهواره، ایستگاه استراحت و تعویض لباس کودک یا در اتاقی دیگر به ترک نکنید. والدین باید دقت نمایند که یک نوزاد در هیچ زمانی نباید بدون مراقب و یا تنها باشد.

نوزاد خود را به شدت تکان ندهید.

برخی والدین تصور می کنند که تکان دادن شدید نوزاد به آن ها کمک می کند تا کودکشان آرام شود، اما احتمالا فقط باعث ترس کودک و گریه بیشتر او خواهد شد. همچنین با تکان دادن شدید نوزاد، می توانید به بدن ظریف او آسیب برسانید.

از گوش پاک کن برای تمیز کردن گوش نوزاد استفاده نکنید.

استفاده از گوش پاک کن برای تمیز کردن گوش نوزادان به هیچ عنوان توصیه نمی شود، چون برخی افراد گوش پاک کن را در عمق گوش فرو می برند و این کار باعث آسیب پرده ی گوش نوزاد می شود.

به نوزاد خود عسل ندهید.

قبل از یک سالگی هرگز به کودک خود عسل نخورانید، چون عسل حاوی هاگ هایی از یک باکتری به نام کلستریدیوم بوتولینوم می باشد.این هاگ ها برای افراد بزرگسال و سالم خطری ایجاد نمی کنند، اما در روده ی بچه ها رشد کرده و باعث ایجاد یک بیماری نادر و کشنده به نام بوتولیسم نوزادان می شوند.
از شلوغ کردن تخت نوزاد خودداری کنید.

امروزه برخی والدین تخت کودک را پر می کنند از عروسک، بالشت های کوچک، تور بالای تخت و غیره.اما برای مقابله با هر نوع احتمال خفگی نوزاد، بهتر است چیزی در تخت کودک قرار ندهید، چون امکان دارد این اشیای اضافی به هر دلیلی در طول خواب روی صورت نوزاد بیافتند و خدای نکرده باعث خفگی او شوند.نوزادان تازه متولد شده هیچ قدرت و عکس العملی برای خلاص کردن خود از اشیای دور و برشان ندارند. بنابراین تخت او را خلوت نگه دارید.

خلاصه

در این مقاله راه های نگهداری و مراقبت از نوزادان یک و دوماهه بیان شد. بهتر ایت که والدین به این نکات توجه کرده و با دانش و آگاهی بیشتری از فرزند خود مراقبت نمایند.