فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
کودک از چه سنی شروع به نشستن می کند؟

کودک از چه سنی شروع به نشستن می کند؟

  • 1400/08/19
  • 4036
همه پدر و مادران درباره رشد و پیشرفت مهارت های حرکتی مختلف نوزادشان نگران هستند.

تماشای اینکه کودک تان مستقل شود هیجان انگیز است. یک موفقیت بزرگی که والدین منتظر دیدنش هستند این است که چه زمانی فرزند شان می تواند خودش به تنهایی بنشیند. زمانی که او در حال تلاش برای رسیدن به این توانایی است، شما به عنوان مادر می توانید به او کمک کنید تا به این قابلیت جدیدش عادت کند.

کودکان در چه سنی شروع به نشستن می کنند؟

زمانی که نوزاد به سن شش ماهگی می رسد، او باید بتواند که بدن خود را در موقعیت نشسته نگه دارد. البته برخی نوزادن ممکن است این کار را در ماه های بعدی انجام دهند، که این موضوعی به نسبت طبیعی است. در سن 6 ماهگی بیشتر نوزادان باید بتوانند برای 1-2 ثانیه خودشان به تنهایی بنشینند و وقتی او شروع به نشستن می کند باید تکیه گاهی در پشتش فراهم کنید و این احتمال وجود دارد که کودک تعادل خود را از دست داده و سرش به زمین بخورد.

عوارض نشاندن نوزادان زودتر از موعد

  • نشاندن زودهنگام نوزاد در روند رشد طبیعی نوزاد اختلال ایجاد می کند.
  • قطعا والدین از روی عشق و علاقه، و با نیت خیر برای نشاندن نوزاد خود سعی می کنند. ولی در واقع، آن ها با دستکاری این رشد حرکتی طبیعی در فرزند خود مرتکب اشتباه بزرگی می شوند.
  • ماهیچه های نوزادان هنوز در مسیر قوی تر شدن هستند. اما اعمال زور آن ها را ضعیف می کند.
  • مخرب ترین تاثیر زود نشاندن نوزاد این است که آن ها زمان کمتری را روی شکم خود می گذرانند. و این به این معنی است که حرکات، قدرت و انعطاف کمتر.
  • زود نشاندن نوزاد به کمر نوزاد تان آسیب می رساند، و ممکن است در آینده با مشکلات درد کمر ناشی از ضعف در ستون فقرات مواجه شوند.
  • تلاش های زودتر از موعد والدین برای نشاندن نوزادان، ممکن است منجر به ضعف ماهیچه های پا، دست و شانه نوزاد شود. به همین دلیل، ممکن است دیر تر غلت زدن و راه رفتن را شروع کند.
  • بر روی حالت بدنی نوزاد، حرکت ها و ایستایی آن تاثیر می گذارد.

نشستن کودک

علائم آمادگی برای نشستن نوزاد

در حوالی 4 ماهگی، نوزاد شما قادر به بالا گرفتن سر کوچک خود خواهد بود. البته تا حدی به کمک هم نیاز دارد ولی ماهیچه های گردن قوی تر شده اند بنابراین این توانایی راست نگه داشتن سر وجود دارد. برای اینکه مهارت راست نگه داشتن سر و کم کم نشستن نوزاد بیشتر و بیشتر شود، بهتر است از یک تمرین استفاده کنید؛ دست های نوزاد را محکم نگه دارید و او را با شکلک های خنده داری که با صورت تان درمی آورید، تشویق به بلند شدن به سمت خود کنید.

کودکان ابتدا سینه خیز می روند یا می نشیند؟

کودک شما تا سن شش ماهگی یاد خواهد گرفت که بنشیند در حالی که ممکن است ماه نهم شروع به سینه خیز رفتن کند. نشستن و روی شکم خوابیدن زمینه را برای سینه خیز رفتن کودک فراهم می کنند چرا که این فعالیت ها عضلات کودک را قوی می کنند تا بتواند وزن خود را بلند کند و بدن خود را از زمین بکند.

خوابیدن کودک بر روی شکم

در ابتدا، کودک شما ممکن است خوابیدن به روی شکمش را دوست نداشته باشد. اما انجام این کار برای او بسیار مهم است، زیرا در به دست آوردن قدرت لازم برای عضلات مورد نیاز در نشستن و رسیدن به این نقطه عطف رشدش کلیدی است. شما می توانید به وسیله از شکم قرار دادن او روی سینه خودتان و چهره به چهره شدن با او کودک را در انجام این کار تشویق کنید. در مرحله بعد می توانید از یک بالش C شکل استفاده کنید که هم از عضلات شکم و قفسه سینه کودک محافظت می کند و هم اجازه می دهد سرش کمی بالاتر از سطح زمین باشد.

چگونه کودک یاد می گیرد که بنشیند و تعادل خود را حفظ کند؟

بلا فاصله بعد از اینکه این که کودک یاد می گیرد سرش را ثابت نگه دارد، ایده خوبی است که او را به نشستن ترغیب و راهنمایی کنید. هنگام نشستن رشد کنترل سر حیاتی و لازم است و کنترل سر به معنی نگه داشتن در وسط، هنگام دراز کشیدن بر پشت است و این امر می تواند فقط با اختصاص دادن زمان بیشتری به کودک شما ایجاد شود. نگه داشتن کودک خود به مدت طولانی، توانایی او در کنترل سر را مختل خواهد کرد و این عمدتا ً به خاطر موقعیت نیمه پشتی کودکان است.
کودکان برخلاف بزرگسالان از دست ها، پا ها و پایین تنه برای نشستن استفاده می کنند که چنین آگاهی بدنی او یاد می گیرد که وقتی روی شکم قرار گرفته است، سرش را بالا بیاورد و در آن حالت نگه دارد.
بعد از آن کودک یاد می گیرد که چگونه خود را روی دست هایش بلند کند و سینه اش را از زمین فاصله بدهد که چیزی شبیه حرکت شنا رفتن است. از هفت ماهگی ممکن است بتواند بدون کمک بنشیند، هرچند شما باید نزدیک او بمانید و دورش را بالش هایی بگذارید تا در صورت سقوط احتمالی او را نگه دارد.
این گونه بعد از مدتی او یاد می گیرد که چگونه با خم شدن به جلو و تکیه دادن روی دستش هایش روی تعادل خود حفظ کند و از 8 ماهگی معمولا می تواند بدون حمایت بنشیند.

وسیله های کمکی

هنگامی که کودک شما توانا است که سر خود را به خوبی نگه دارد، می توانید با قرار دادن او در حالت نشسته در یک صندلی کودک یا دامن خود تشویقش کنید. استفاده از کالسکه نیز بسیار مناسب است زیرا باعث علاقه در کودک شما برای نشستن خواهد شد. کودک خود را با بالش ها احاطه کنید. انواع گهواره ها نیز می توانند موثر باشند.
به منظور افزایش اشتیاق کودکتان برای نشستن با مدت زمانی طولانی تر، یک سری اسباب بازی برای او فراهم کنید بدین ترتیب او می تواند زمانی که نشسته است با آن ها بازی کند.

ساختن و حفظ تعادل

نوزادان باید قبل از اینکه بتوانند به تنهایی بنشینند، حفظ تعادل را یاد بگیرند. اگرچه داشتن عضلات خوب و قوی لگن به این کار کمک می کند، اما این همه چیزی که کودکان برای نشستن لازم دارند نیست. تعادل عضلانی یک عملکرد جسمانی است، اما قبل از اینکه کودک شما قادر به نشستن باشد، به قدرت ذهنی خاصی نیاز دارد. برای کمک به او در به دست آوردن این قدرت و کسب تصور از کاری که باید برای عمل نشستن انجام دهد، شما می توانید او را در گوشه صندلی یا نیمکت قرار دهید تا او بتواند احساس کند که اکنون باید عملی را انجام دهد، بله عمل نشستن.

آماده باشید و احتیاط کنید

هنگامی که کودک شما بتواند به تنهایی بنشیند، باید ملاحظاتی را درباره اتاقش انجام دهید. 6 ماهگی زمانی است که دست های کودک بسیار قوی است و برای گرفتن همه چیز اقدام می کند. محیط اطراف گهواره اش را بررسی کنید و چیزهای خطرناک را خارج از دسترس او قرار دهید. مراقبت از کودکان در این مرحله از مراحل نشستن کودک بسیار مهم و کلیدی می باشد، به عنوان مثال، اشیاء قابل جابجایی و به راحتی تکان خور را نزدیک او نگذارید، زیرا به دنیال گرفتن آنها تا مرز افتادن پیش خواهد رفت. همچنین، تشک کمربند را پایین بیاورید تا نتواند از گهواره اش بیرون بیاید.
اگرچه کودک شما به اندازه کافی قدرتمند است تا سر خودش را نگه داشته و اکنون خودش بنشیند، اما او هنوز آماده نیست که در صندلی جلوی ماشین بنشیند. او کماکان در معرض آسیب شدید در سرعتهای بالای خودرو قرار دارد، بنابراین او را در یک صندلی ماشین و در عقب نگه دارید.

سخن آخر

کودکان هنگام تولد، توانایی های بالقوه خدادادی بی شماری دارند که با رشد و تکامل آنها کم کم بروز و ظهور پیدا می کند. اما این که چه مقدار از آن ها به فعل درمی آید، به محیط و تجربه های کودک در ماه ها و سال های اول عمر او بستگی دارد. البته نباید نقش والدین و اطرافیان را نادیده گرفت.
البته لازم به ذکر است با پزشک کودک خود در تماس باشید. خونسردی خود را در مراحل رشد فرزند تان حظ کنید و لذت ببرید از بزرگ شدن کودک تان. مطمئن باشید وقتی پزشک از حال فرزند تان با خبر باشد می تواند در مراحل مختلف رشد کودک شما را آگاه کند.

آلرژی در کودک

آلرژی در کودک

  • 1064
  • 1399/06/29