فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
بهترین زمان برای سوراخ کردن گوش کودک چه سنی است؟

بهترین زمان برای سوراخ کردن گوش کودک چه سنی است؟

  • 1400/09/28
  • 2220
سوراخ کردن گوش رسمی است دیرینه که در حال حاضر نیز انجام می شود.

یکی از مواردی که بیشتر در خانم ها مرسوم است سوراخ کردن گوش است که برای استفاده از گوشواره و زیبایی گوش انجام می شود.

محدودیت های سنی برای سوراخ کردن گوش وجود ندارد. با این وجود برای محافظت در برابر خطرات احتمالی، سوراخ کردن گوش در دوران نوزادی توصیه نمی شود. نوزادان تازه متولد شده دارای لاله گوش بسیار کوچک هستند و احتمال عفونت های شدید، بیشتر است. همچنین ممکن است از طریق سوراخ گوشت هر نوع آلودگی به بدن انتقال یابد. سیستم ایمنی بدن نوزدان بسیار ضعیف است، بنابراین ایجاد یک زخم می تواند فرصت را برای عفونت های بیشتر و شدید تر باز کند. پزشکان شدیدا با سوراخ کردن گوش نوزاد پیش از 6 ماهگی مخالف هستند. بهتر است صبر کنید تا نوزاد همه واکسن هایش را زده باشد تا در مقابل عفونت گوش بتواند مبارزه کند.
اما هرچه کودک بزرگ تر باشد، حتی اگر تصمیم خود را برای انجام این کار گرفته باشد، استرس یا ترس در مورد سوراخ کردن گوش بیشتر خواهد بود.
برای مثال کودکان 4 یا 5 ساله وقتی می خواهند گوش هایشان سوراخ شود، گریه می کنند زیرا از درد می ترسند. به نظر می رسد بهتر است این کار را در 6 ماهگی و پس از آن، وقتی آن ها متوجه نمی شوند، انجام داد.

سوراخ کردن گوش دردناک است؟

سوراخ کردن گوش همیشه تا حدودی دردناک است، حتی اگر در عرض چند ثانیه درد تمام شود. پزشکان می توانند برای کاهش احساس درد، بی حسی موضعی را با مشتقات لیدوکائین (Lidocaine) تجویز کنند یا از یخ برای بی حس کردن گیرنده های درد در لاله های گوش استفاده کنند.
علاوه بر این، مراقبت های بعدی را به دقت اما ملایم انجام دهید. در چند روز اول، محل سوراخ گوش ممکن است برای کودکتان ناراحت کننده باشد، بنابراین پرت کردن حواس او ممکن است مفید باشد.
خبر خوب این است که درد سوراخ کردن گوش، به طور کلی بسیار کوتاه مدت است به شرطی که ناحیه تمیز و عاری از عفونت باقی بماند.

روش های سوراخ کردن گوش نوزاد

  • نخ و سوزن
  • دستگاه تفنگی

کدام قسمت گوش را سوراخ کنیم؟

پاسخ این سوال نرمه گوش که همان قسمت پایینی گوش است، می باشد. برای کودک 6 ماهه خود قسمت های دیگر گوش بسیار دردناک است.

سوراخ کردن گوش

نکات پیش از سوراخ کردن گوش

این روزها مادران، کمتر گوش دختربچه شان را در خانه سوراخ می کنند. ولی به هرحال، برای سوراخ کردن گوش کودکان بهتر است مراکز درمانی مجاز را که از استریل بودن وسایل و تجهیزات آن مطمئن هستید، انتخاب کنید؛ زیرا امکان انتقال هپاتیت، ایدز و کزاز با وسایل آلوده وجود دارد.
نکته دیگری که نباید فراموش کنید این است که پیش از سوراخ کردن گوش کودکتان، او را حتما نزد پزشک ببرید و از او راهنمایی های لازم را بگیرید.

نکات و مراقبت های پس از سوراخ کردن گوش

  • حتما پس از سوراخ کردن گوش کودک به مدت 4 تا 6 هفته از گوشواره استفاده کنید؛ چراکه درغیر این صورت امکان دارد سوراخ بسته شود.
  • گوشواره را در هفته های اول در گوش کودکتان بچرخانید تا سوزن گوشواره روی زخم نچسبد.
  • در صورت بروز قرمزی، التهاب، تورم یا درد یک روز پس از سوراخ کردن گوش کودکتان، فورا به پزشک عمومی مراجعه کنید چراکه احتمال عفونت وجود دارد.
  • به مدت سه هفته روزی دوبار سوزن گوشواره را با آب جوش به مدت 10 دقیقه یا با الکل ضدعفونی کنید. برای تمیز کردن اطراف سوراخ گوش نیز از محلول ضد عفونی کننده مخصوص گوش استفاده کنید. محلول را روی تکه پنبه ای بمالید و ناحیه بین گوش و گوشواره را تمیز کنید.
    توجه کنید که استفاده ازآب پیاز و نمک و... بی فایده و غیر بهداشتی است.
  • یادتان باشد که در مدت ترمیم گوش، از هیچ نوع افشانه مخصوص مو یا خوشبوکننده و ادکلن استفاده نکنید. درضمن، تا قبل از درمان محل، با گوشواره هایتان بازی نکنید و آن را نکشید تا باعث پشیمانی نشود!
  • روزانه از پماد تتراسیکلین و یا پماد ویتامین آ استفاده کنید تا زخمش زودتر بهبود یابد.
  • تا یک هفته بعد از سوراخ کردن گوش نوزاد دختر، کودک را حمام نکنید و از شامپو و صابون های عطری استفاده نکنید.
  • در زمان شانه زدن موهای فرزندتان مراقب باشید که گوشش آسیب نبیند و حتما این کار را در اوایل کار خودتان انجام دهید. همچنین لباس های کودکتان را به دقت تعویض نمایید.
  • مراقب قفل گوشواره های فرزندتان باشید در صورت شل بودن قفل امکان داد کودک گوشواره هایش را از گوش در آورده و به دهان ببرد.
  • کودکی که به تازگی گوشش را سوراخ کرده است را تا یک هفته به مکان های عمومی نبرید زیرا این مکان ها سرشار از باکتری و میکروب هستند.

عوارض سوراخ کردن گوش

پاره شدن نرمه گوش

یکی دیگر از عوارض سوراخ کردن گوش پاره شدن لاله گوش می باشد. زیرا نوزاد ممکن است گوشواره ها را بکشد. اگر نرمه گوش پاره شود باید متخصص جراحی آن را بخیه کند و تا سه هفته طول می کشد تا بهبود یابد. و تا 6 ماه طول می کشد تا بتوانید دوباره آن را سوراخ کنید.

تورم لاله گوش

متورم شدن لاله های گوش نیز از مشکلات پس از سوراخ کردن گوش نوزاد است.
قسمت لاله گوش غضروفی است و نباید سوراخ زده شود زیرا در صورتی که عفونت کند ممکن است ماه ها طول بکشد تا بهبود یابد.

بروز آلرژی

بعضی از کودکان به جنس گوشواره داخل تفنگ سوراخ کننده گوش حساسیت و آلرژی دارند. معمولا جنس آن ها از نیکل است. اگر نوزاد آلرژی داشته باشد نرمه گوشش متورم و قرمز می شود.

بروز عفونت

چون تجهیزات پزشکی سوراخ کننده ها استریل نمی شوند می توانند که باعث بروز عفونت شوند.
چون نوزاد همیشه به گوش هایش دست می زند ممکن است آن ها عفونی شوند. اگر لاله گوش قرمز شده و به لمس حساس است یعنی اینکه عفونی شده است.

علائم عفونت گوش بعد از سوراخ کردن

  • تورم
  • قرمزی
  • برجسته شدن نرمه گوش
  • خروج مایعات از سوراخی که ایجاد شده است.
  • دردناک بودن
  • حساس به لمس
  • بثورات پوستی
  • خارج شدن چرک از سوراخ گوش
  • خارش و خشکی پوست

علامت هایی مثل علائم بالا می تواند نشان دهنده عفونت باشد. با مشاهده این نشانه ها به پزشک مراجعه نمایید تا با بررسی نشانه ها عفونت یا آلرژی فرزندتان را مشخص نمایید. در صورت بروز حساسیت با عوض کردن جنس گوشواره این مشکل برطرف خواهد شد. ولی در صورت داشتن عفونت با تجویز پزشک فرزندتان باید آنتی بیوتیک مصرف نماید. در صورت مشکل اساسی باید گوشواره از گوش کودک خارج شود که در اینصورت باید شش ماه صبر کرده و بعد مجددا اینکار را انجام دهید.

سوراخ کردن گوش

نکات درباره گوشواره

جنس گوشواره در بسیاری از موارد باعث ایجاد حساسیت می شود، اکثر کودکان به نیکل حساس هستند پس حتما از جنس طلا استفاده کنید. اگر قصد دارید گوشواره ای غیر از جنس طلا به گوشش بیندازید، حتما با فردی که گوش کودکتان را سوراخ می کند مشورت کنید و از درستی انتخاب گوشواره خود مطمئن شوید. البته بهتر است از گوشواره طبی که پزشک پیشنهاد می کند استفاده کنیم. این گوشواره ها معمولا از پلاستیک و تیتانیوم یا از روکش طلای 24 عیار ساخته شده است.
از گوشواره های سنگین به مدت طولانی استفاده نکنید، زیرا این گوشواره ها ممکن است سوراخ گوش کودک را گشاد وحتی پاره کرده و نرمه گوشه را به 2 قسمت تقسیم کنند.
اگر کودک کم سن و سال شما گوشواره دارد مراقب باشید که قفل گوشواره اش محکم باشد و کودک نتواند خودش آن را باز و بسته کند.
از گوشواره های میخی برای نوزاد استفاده نکنید.

توصیه نهایی

توجه داشته باشید که اگر کودک دارای بیماری قلبی و نقص ایمنی است نباید گوشش را سوراخ کنید.
در بعضی موارد انجام امور غیرضروری برای کودکان می تواند مشکلاتی ایجاد نماید که لازم است والدین نسبت به این امور تجدید نظر داشته باشند. سوراخ کردن گوش کودک یکی از مواردی است که هیچ الزامی برای انجام زود هنگام آن وجود ندارد. اما برخی از والدین نسبت به انجام آن جدیت عجیبی دارند. صبور باشید.