فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
هرآنچه که باید درباره مهد کودک بدانید

هرآنچه که باید درباره مهد کودک بدانید

  • 1400/11/06
  • 3590
مهد کودک مکانی است که در آن کودکان به صورت گروهی نگهداری می‌شوند. در مهد کودک برنامه‌های آموزشی و بازی‌های گروهی در نظر گرفته می شود.

بهترین سن برای رفتن به مهد کودک

حدودا 3 سالگی است. برخی از والدین مجبور هستند به دلایلی مثل اشتغال یا مسائلی دیگر کودکان خود را خیلی زودتر به مهد بسپارند. در این مورد هم توصیه می شود که به جای اینکه که کودکان به مادربزرگ ها و پدربزرگ ها سپرده شوند، با بررسی دقیق به یک مهد کودک مناسب سپرده شوند زیرا تجربه نشان داده است به دلیل برخورد های دلسوزانه مادربزرگ ها و پدربزرگ ها مشکلات رفتاری برای کودکان به وجود می آید.

ضرورت مهد کودک برای کودکان

به دلیل جدا شدن کودک از مادر و خانواده، باید با توجه به سن کودک چنین تصمیمی گرفته شود، یعنی باید ببینیم که چه کودکی را با چه سنی می خواهیم به مهد کودک بفرستیم. بهتر است که کودکان تا دو یا سه سالگی در محیط خانواده و در کنار مادر به سر ببرند زیرا که دراین صورت امنیت خاطر و پیوند های عاطفی که برای شکل گیری شخصیت بسیار مهم است می تواند به خوبی رشد کند اما اگر شرایط مادر به گونه ای است که نمی تواند از فرزندش در کنار خود و در خانه نگهداری کند، می تواند بعد از دو سالگی فرزندش را به مهد کودک بفرستد. همچنین تحقیقات مختلف نشان می دهد که کودکانی که در دوران کودکی به مهد رفته اند در سال های مدرسه در هرسنی که هستند، میزان یادگیری آن ها بیشتر از کودکانی است که به مهد نرفتند.

فواید مهد کودک

  • مهد کودک مکانی منظم است. این بدین معنی است که روی عملکرد مراقبان نظارت می شود. ساعت ورود و خروج مشخص شده باعث می شود زندگی کودکتان نظم بگیرد. و حتی خواب و زمان ناهار او نیز تنظیم می شود.
  • نبود نگرانی در مورد رفتار یک پرستار: برخی از مادران تصمیم می گیرند به جای نگرانی درباره ی اینکه پرستار در اوقات بدقلقی کودک با او چه رفتاری می کند، یک مهد کودک را انتخاب کنند.
  • اعتماد بیشتر: مهدکودک در مقایسه با پرستار یا مراقبت خویشاوندان با ثبات تر است، زیرا می پذیرد که صرف نظر از اینکه یک مربی بیمار باشد یا دیر برسد، از کودک شما در آنجا نگهداری شود. با انتخاب مهد کودک شما دیگر مجبور نیستید با روز های بیماری یا مرخصی و تعطیلات شخصی یک مراقب هماهنگ شوید.
  • یادگیری و آموزش درست: بچه ها در مهد کودک تمام روز را فقط بازی نمی کنند بلکه چیز های جدیدی یاد می گیرند. بسیاری از پروژه های آموزشی ترکیب خوبی از فعالیت های مربوط به نیمکره ی راست و چپ مغز هستند که معمولاً از بازی های ساده ای مثل لگو استفاده می شود اما همین بازی ساده به شکلی سازمان یافته و با اصول و نظم خاصی به کودکان ارائه می شود. ممکن است ویدیو های آموزشی نیز برای کودکان در نظر گرفته شود تا با زبان انگلیسی آشنا شوند.برنامه روزانه ی مهد کودک های خوب شامل ترکیب مناسبی از فعالیت های مختلف است تا مهارت های مختلف مثل ترانه خواندن، موسیقی، رقصیدن و داستان گویی را به آن ها یاد بدهند.
  • تعامل و ارتباط با دیگر کودکان
  • اختلالات رفتاری کودک که بیشتر آن در اثر رفتار های نا آگاهانه والدین به وجوده آمده تعدیل می شود.

مضرات مهد کودک

  • نیاز به داشتن برنامه جایگزین: یک مشکل مهد کودک این است که شما تحت کنترل مهد هستید و تأخیر در برداشتن کودک تان هم برای مهدکودک و هم شما ایجاد مشکل خواهد کرد.وقتی مهد کودک بسته است شاید شما به تلاش و تقلا برای پیدا کردن مراقب جایگزین بیفتید و وقتی کودک تان بیمار است مجبور شوید در خانه بمانید.
  • زیاد شدن احتمال بیماری: کودکان در مهد کودک احتمال بیشتری برای ابتلا به بیماری هایی مثل سرما خوردگی دارند، زیرا در معرض میکروب های بیشتری هستند.
  • کمبود محبت: در مهد کودک ها تمام توجه مراقبین و مربیان بین تمامی کودکان تقسیم می شود. لذا زمانی که منزل کنار فرزند خود هستید توجه کافی به او کنید.

مهد کودک

انواع مهد کودک ها

- پاره وقت

- شبانه روزی

- تخصصی

- غیر انتفاعی

- کودک در خانه

در مهد کودک ها به بچه ها چه چیزی آموزش می دهند؟

  • زبان انگلیسی
  • کامپیوتر
  • ریاضی و بازی با اعداد
  • موسیقی
  • مطالعات اجتماعی
  • آزمایش های علوم
  • ورزش و حرکات نمایشی
  • قصه گویی و شعر خواندن
  • نقاشی

تفاوت میان مهدکودک و پیش دبستانی

مهد کودک ها دارای برنامه های منعطف تری نسبت به پیش دبستانی ها هستند که برای کودکان کم سن و سال نیز مناسب می باشد. همچنین می توان گفت که مهد کودک محلی سر گرم کننده است که فلسفه وجودی ان فراهم کردن امکانات بازی، شادی و خواب کودک می باشد.
اما پیش دبستانی ها دارای هدفی متفاوت هستند، آن ها با هدف آموزش ابتدایی، که روی مرحله اصلی رشد کودک متمرکز است خلاقیت و بازی همیارانه و.. را تشویق می کنند.
در واقع می توان گفت که هدف پیش دبستانی ها بیشتر آمده کردن کودک برای دوران مدرسه می باشد، و این گونه است که آن ها این هدف را با آموزش مهارت های اجتماعی و تحصیلی دنبال می کنند.

وظایف مربی مهد کودک

آموزش به کودکان با استفاده از وسایل بازی و دیگر ابزارهای آموزشی
کنترل کردن کودکان در مهد و همچنین حضور و غیاب نمودن آن ها
تشویق کردن کودکان و ایجاد انگیزه در آن ها برای یادگیری بیشتر
نظارت کردن بر وضعیت بهداشت کودکان
صحبت و ارائه مشاوره به والدین در مورد نحوه عملکرد و پیشرفت کودکشان
مهارت های سازماندهی و مدیریت زمان را دارا باشند.
برنامه های روزانه و هفتگی کودکان را تهیه و تنظیم نمایند.

ویژگی های مهد کودک مناسب برای کودک شما

فضای مناسب
امنیت و توجه یک اصل ضروری
حضور مربیان با محبت و خوش برخورد
داشتن سیستم متناسب آموزش
نکات بهداشتی در مهد کودک
مدیریتی موفق و پیشرو و قاطع


مهدکودک

نکاتی برای از بین بردن ترس کودک از تنها ماندن در مهد کودک

1 شب قبل از شروع مهد کودک با فرزندتان صحبت کنید و با یکدیگر ناهار و خوراکی های روز بعد او را آماده کنید.

2 صبح ها زود آماده شوید. زیرا عجله باعث استرس کودک می شود.

3 تا زمانی که فرزندتان احساس راحتی نکرده، در مهد بمانید.

4 وقتی به دنبال فرزندتان می روید، مهربان باشید و او را بغل کنید.

5 کودک را تشویق کرده و برای او جایزه بخرید.

6 کمک کنید تا کودک به محیط جدید و مربیان خود عادت کند.

7 از گریه کردن کودک جلوگیری کنید. می توانید عروسکی در نظر بگیرید که در نبود شما، اگر یادتان افتاد آن را ببوسد تا زود برگردید.

8 به کودک فرصت دهید در مورد احساساتش صحبت کند.به کودکتان بگویید که ورود به مکانی جدید مثل مهد در ابتدا ترس آور است. سعی نکنید او را اغفال کنید و با صحبت های نادرست وسوسه اش کنید. در مورد احساسات واقعی او صحبت کنید و راهکار نشانش دهید.

9 در مورد تغییرات با دید مثبت با کودک صحبت کنید. سعی نکنید اضطراب خود را در این رابطه به کودک منتقل کنید.

10 برای عادت دادن بچه به مهد کودک، در خانه بازی های هدفمند انجام دهید. کاری کنید که در بازی عروسک ها و حیوانات پلاستیکی با فضایی جدید آشنا شوند و در معرض تغییرات مکانی قرار بگیرند و بعد راهکار ارائه دهید. مثلا آقا خرگوشه رفته یه مکان جدید و خیلی می ترسه. حالا باید چیکار کنه؟

11 اگر می توانید با والدین هم کلاسی های فرزندتان تماس بگیرید و ساعتی را برای بازی آن ها در پارک تعیین کنید تا بتوانند با هم آشنا شوند.

معرفی کتاب

همراه با فرزندتان کتاب داستانی در مورد اولین روز ورود به مهد بنویسید. فرزندتان شخصیت اصلی کتاب باشد و در مورد احساساتش صحبت کند.
برای عادت دادن کودک به مهد کودک، در مورد مهد برای کودک تان داستان های جالب بخوانید. نمونه های فراوانی از این دست داستان ها موجود است.

  • کتاب در مهدکودک
  • کتاب فرزند خود را برای ورود به مهد کودک آماده کنیم
  • کتاب کتاب کارآگاه نمی خواهد به مهد کودک برود
  • روز اول مهد کودک
  • و...

حرف آخر

در بیشتر مواقع رفتن به مهد کودک اولین تجربه کودک در کسب استقلال و دوری از مادر است. گاها ممکن است کودک از این موضوع استقبال کند و گاهی نیز با لجبازی هیچ تمایلی برای رفتن به مهد کودک نداشته باشد. سردرگمی والدین خصوصا مادران شاغل در چنین شرایطی ممکن است وضعیت را پیچیده تر سازد.
در چنین شرایطی روانشناسان کودک می توانند یاریگر والدین باشند. همچنین وقت زیادی را با کودک خود بگذرانید و با او مهربان باشید تا به شما اعتماد کند. به حرف هایش با دقت و با حوصله گوش دهید.

روش های پرداخت

روش های پرداخت

  • 1000
  • 1396/03/17