فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
چطور به کودکمان بیاموزیم اتاق خود را تمیز کند؟

چطور به کودکمان بیاموزیم اتاق خود را تمیز کند؟

  • 1401/07/11
  • 523
تربیت انسانی قانونمند و مسئولیت پذیر باید از کودکی صورت بگیرد. با ما در این مقاله همراه باشید.

کودک قانونمند

بسیاری از والدین فقط محبت بی قید و شرط بدون گذاشتن خط قرمز و محدودیت را در خانه اعمال می کنند و در طول زمان از نارضایتی دائمی فرزند خود تعجب می کنند. در صورتی که علت این نارضایتی دائمی رفتار های خود آن هاست.
و یا آن قدر قانون بر سر راه کودک گذاشته اند که کودک خسته می شود و از وظایف سر باز می زند و سرکش می شود.
بیشتر والدین تجربه این شرایط را داشته اند: کودک سه ساله ای که مرتب در خانه می دود فریاد می زند و یا انگار اصلا حرف والدین خود را نمی شنود. به محض خوردن غذا به سمت بازی می رود و هیچ کمکی برای جمع کردن سفره نمی کند و یا به راحتی اتاق خودش را به هم ریخته می کند و بی اهمیت به جمع کردن آن می رود و می خوابد. این نوع موارد را کم در اطرافمان ندیدیم و با خودمان گفتیم نه امکان ندارد، کودک من این کار را انجام دهد. اما به چشم به هم زدنی خود را وسط همچنین ماجرای با کودک خود می بینیم. دست از همه جا شسته ناراحت و مایوس دنبال چاره می گردید.
نگران نباشید. با یک تصمیم راسخ و همت بالا می توانید کودکت را به رعایت قانون هدایت کنید و مسولیت پذیرش کنید. کمی مطالعه می تواند راحت شما و کودکتان را در راه درست قرار دهد. پس با ما همراه باشید.

کودک قانونمند

چطور به کودکمان بیاموزیم اتاق خود را تمیز کند؟

  • قانون اول برای والدین، در خانه به جای این که به بچه ها بگویید چه کار نباید بکنند، بگویید که چه کاری را باید بکنند. این کار باعث می شود کودک سر در گم نشود. کودکان تجربه ندارند و هرکاری انجام می دهند صرفا بخاطر آزمون خطاست و کلمه انجام نده برایشان غیر قابل درک است. مثلا قوانینی مانند: با صدای آرام صحبت کن یا در خانه آرام راه برو بهتر از قوانین داد نزن یا نَدو است.
  • قانون دوم برای والدین، قانون تصویب کنید. نبود قانون در خانه باعث می شود که محیط خانواده، هم برای بچه ها و هم برای پدر و مادر ناامن و غیر صمیمانه شود. اما همین که قانون برای موارد مختلف گذاشته می شود خانه به محیطی امن، شاد و قابل پیش بینی تبدیل می شود که حتی برای فرزندان نیز خوشایند خواهد بود.
  • قوانین کودکان در خانواده کم باشند. هنگامی که کودک با تعداد زیادی قانون دست و پاگیر روبه رو می شود معمولا قادر به انجام آن ها نخواهد بود و در نتیجه دچار یاس و تمرد (سرپیچی) خواهد شد. پس بهتر است نهایتا از 5 رفتار مشکل دار را که فکر می کنید نیاز است بهبود یابند، انتخاب کنید. می دانید چرا ؟ مشخص است کودک می خواهد از تعریف و تایید و تشویق های شما راه خود را بیابد و چون به عنوان الگو شما را قبول دارد قوانین زیاد آن را نا امید می کند و نمی تواند همه آن ها را مدیریت کند.
  • قانون بعدی برای فرزندتان قوانینی ساده، منصفانه و واضح و به دور از ابهام بگذارید. اما در نظر داشته باشید که باید روی حرفتان محکم باشید و آن ها را تغییر ندهید.
چرا باید کودک خود را مسئولیت پذیر تربیت کنیم؟

نظم و الگو برداری کودکان از والدین

الگو برداری بچه ها از رفتار والدین به صورت انتخابی اتفاق نمی افتد، یعنی اینطور نیست که فقط جذب استعداد ها و مهارت های شما شوند، بچه ها رفتار هایی که شما در خودتان دوست ندارید را هم می بینند و به همان روش الگو برداری می کنند. بنابرین بیشتر رفتار هایی که در فرزندتان می بینید، جایی ریشه در رفتار های یکی از والدین دارد.
برای مثال نگین خیلی زود از کوره در می رود. صبر و طاقت شنیدن حرف های بقیه را ندارد و قبل از این که بداند دقیقا موضوع چیست، فرصت حرف را از طرف مقابل می گیرد و برآشفته می شود. پدر و مادر نگین اوائل از این رفتارش شاکی بودند اما خیلی زود پی بردند که این الگوی رفتاری، دقیقا رفتار نیما، پدر نگین در زمان های خستگی و کلافگی است.
قبل از هر چیز این الگو های رفتاری را در خودتان ببینید و بپذیرید. با انکار، ندیدن، نپذیرفتن گوشزد های دیگران و رو برگرداندن، چیزی درست نخواهد شد.
گام بعدی این است که در مورد رفتار های نا مناسب خودتان با فرزندتان حرف بزنید، مثلا بگویید:
«دیروز عصر رفتاری از من دیدی که من خودم آن را دوست ندارم.»
در ادامه لازم است برایش الگوهای دیگری ایجاد کنید تا او بداند در هر موقعیتی رفتار های متفاوتی می تواند داشته باشد و انتخاب با خود او است.

تمیز کردن اتاق کودک توسط کودک

از چه سنی باید برای منظم بودن به کودک سخت گرفت؟

بهترین سن برای آموزش مهارت های اصلی زندگی سنین 3 تا 8 سالگی است و اگر یک سری آموزش ها را در این فاصله سنی به کودک دهیم می توانیم مطمئن باشیم که زندگی فردی اجتماعی سالمی در پیش خواهد داشت.
همچنین بهترین سن برای آموزش احترام به قانون در کودکی، 5 تا 7 سالگی است و کودک در این سنین است که می تواند معنای قانون را با اعمال صحیح آن در خانه دریابد.
نکته اینجاست که اگر آموزش عمل به قانون در سن طلایی رشد یعنی در 3 تا 8 سالگی داده شود، بیشترین بهره وری را در آینده برای والدین خواهد داشت. آموزش عمل به قانون و اجرای صحیح آن در دوران کودکی میسر است زیرا در دوران نوجوانی والدین می توانند با او وارد معامله شوند و از او بخواهند به قانون عمل کند.

نقش پدر در تربیت فرزند

راهکار های آموزش نظم به کودکان

فرزندان ما سر تا پا گوش، چشم، برای آموختن هستند. ما را الگو می بینند. پس کار سختی نیست که بتوانیم نظم را به آن ها آموزش دهیم. فکر می کنم تا اینجای مقاله متوجه شده باشید که چه روش های کودک را منظم و چه روش های کودک را گستاخ و لجباز می کند اما راهکارهای نیز وجود دارند که دانستن آن خالی از لطف نیست.
کودک پیش از هر چیز به تعامل فعال و مستمر با پدر و مادر نیاز دارد. بنابراین روزانه فعالیتی مثبت با کودک ترتیب دهید. و در راستای آن هدف خود را نظم در این تعامل قرار دهید صبور باشید.
با همدلی، کودک و احساسش را می پذیرید و محبت نامشروط به او می دهید. برای این منظور بهتر است احساس کودک را به کلام درآورید. برای مثال به او بگویید «می فهمم عصبانی هستی» یا به کودک بزرگتر این فرصت را دهید که در مورد احساسش صحبت کند. مهم این است که کودک بتواند هیجانش را بیان کند، و حس کند از سوی شما درک می شود. این کار باعث می شود ذهن فرزندمان از استرس رها شده و به رفع مشکل بپردازد.
برای کاهش رفتار منفی و بی نظمی روش های مختلفی شامل نادیده گرفتن، ایجاد محدودیت و زمان سکوت می تواند به کار رود. این روش ها بسته به نوع رفتار متفاوت است. توجه داشته باشید که کودکان بسیار حساس و آسیب پذیر هستند، بنابراین در مورد سبــک فرزندپروری خود باید بسیار محتاط باشید.

تمیز کردن اتاق کودک

جایزه و پاداش و ترفند های سرگرم کننده برای تمیز کردن اتاق

دادن پاداش و تشویق کودکان به رفتارهای مثبت تأثیر بسزایی در افزایش رفتار مطلوب و کاهش بدرفتاری کودک دارد. تاثیر مثبت آن به حدی است که پاداش به رفتارهای مثبت باید چند برابر پیامد منفی به بدرفتاری انجام شود. پاداش دارای چند نوع است، که هر کدام از آن ها باید هر چه بیشتر بسته به موقعیت به کار رود.
پاداش غیرمادی، پاداش مادی، پاداش موقعیتی انواعی هستند که می توانید برای تشویق برای فرزندتان در نظر بگیرید. اما به این نکته ها هم نیز توجه کنید.
به کودک از قبل بگویید برای چه رفتار هایی پاداش می گیرد.
رفتار های هدف را مشخص کنید و برای هر کدام پاداشی را اختصاص دهید. این کار موجب افزایش اعتماد به نفس کودکان می شود.
توجه مثبت و تحسین کلامی را همواره در مورد رفتارهای مطلوب کودک به کار ببرید.
می توانید لیستی از مواردی که کودک دوست دارد تهیه کنید. مثل خوراکی ها، اسباب بازی ها یا فعالیت هایی که علاقه دارد. بسته به رفتار کودک این جوایز را درنظر بگیرید.
می توانید رفتارهای خوب را با نقاشی یا نوشته ثبت کنید.
سعی کنید به صورت مبهم از پاداش دهی استفاده نکنید. مثلا «چون دختر خوبی بودی، جایزه می گیری.»
سعی کنید پاداش دادن را با باج دادن اشتباه نگیرید.

تمیز کردن اتاق توسط کودک

با قانون شکنی و قانون گریزی فرزندان چه کنیم ؟

اما آن چه مهم است این مسئله است که عواقب ناشی از قانون شکنی یا عدم تعقیب قوانین باید واضح و مشخص باشند. به طور مثال اگر فرزند یا فرزندان شما قانون یک ساعت بازی در روز را رعایت نکردند یعنی بیشتر بازی کردند از قبل با بچه هایتان مشخص کرده اید که به عنوان جریمه و تنبیه یک ساعت از وقت تلویزیون آن ها کم می شود.
گاهی کودک قوانین خانه را فراموش می کند
مثلا بدون توجه در خانه می دود. در این مواقع بهتر است توجه او را به خود جلب کنیم و به طور مختصر به او توضیح دهیم که چرا این رفتار، مشکل دارد و رفتار صحیح را به او یادآوری کنیم. مثلا بگوییم: تو در اتاق می دوی و با این کار احتمال دارد زمین بخوری و آسیب ببینی. قانون ما در مورد حرکت در خانه چی بود؟ حالا به من درست راه رفتن در خانه را نشان بده! حال به طرف در برو و از اول شروع کن.

در آخر

در نهایت، یادتان باشد که الگو گرفتن فرزندان از شما بدان معنا نیست که او تبدیل به همانی خواهد شد که شما می خواهید! او می بیند، یاد می گیرد، الگو برمی دارد، الگوها را کنار هم می چیند و در نهایت بر اساس شخصیت و علایق خودش انتخاب می کند، رفتار می کند و شکل می گیرد. شما قرار است در این راه راهنمای او برای انتخاب بهتر و شکوفایی بیشتر باشید.

خرید اینترنتی لباس نوزاد و کودک یک تا سه سال برند های برگ سبز و تیک تاک