فروشگاه اینترنتی سبزآبی، نمایندگی انحصاری فروش اینترنتی لباس نوزاد و کودک برندهای تیک تاک و برگ سبز
امتناع نوزاد از شیر خوردن یا اعتصاب شیر خوار

امتناع نوزاد از شیر خوردن یا اعتصاب شیر خوار

  • 1401/06/29
  • 3130
در بعضی از مواقع نوزاد ازخوردن شیر سر باز می زند و کودک حاضر به خوردن شیر مادر نیست و یا طی چند بار تلاش موفق به خوردن شیر نمی شود. در این مقاله سعی داریم راهکار هایی به شما ارائه دهیم.

نوزادان تازه متولد شده در طی ماه اول باید 8 تا 12 بار در روز می توانند شیر بخورند. شیر مادر به راحتی هضم می شود، بنابراین نوزادان اغلب گرسنه هستند. غذا های مکرر باعث تحریک تولید شیر شما در طی چند هفته ی اول می شود. در زمانی که کودک شما 1 تا 2 ماهه است، احتمالاً 7 تا 9 بار در روز شیر می خورد.
حال در بعضی از مواقع نوزاد ازخوردن شیر سرباز می زند و کودک حاضر به خوردن شیر مادر نیست و یا طی چند بار تلاش موفق به خوردن شیر نمی شود. باید مادران در این زمینه صبور باشند و در مواجه با این موقعیت اول آرامش خود را حفظ کنند و سپس به دنبال دلیل آن باشند بعد از آن تلاش کنند تا مانع و مشکل را رفع کنند. تلاش برای شیردهی به کودک را ادامه دهند. اما چطور متوجه شویم که نوزاد به اندازه کافی شیر دریافت می کند؟

اعتصاب نوزاد از خوردن شیر

نشانه های امتناع کودک از خوردن شیر

دلایل زیادی در نخوردن شیر و امتناع کودک از خوردن شیر وجود دارد، ما سعی داریم در اینجا این دلایل را بازگو کنیم و راهکاری برای رفع آن به شما پیشنهاد دهیم پس با ما همراه باشید.

در مرحله اول اگر فکر می کنید کودک شما شیر کافی دریافت نمی کند، ابتدا لازم است به تعداد پوشک های خیس او دقت کنید، زیرا خیس کردن حداقل پنج یا شش پوشک در روز یا شش تا هشت کهنه بچه نشان می دهد که کودک شیر کافی دریافت می کند. این تفاوت تعداد پوشک به این دلیل است که پوشک های یکبار مصرف، قدرت جذب بیشتری دارد و ممکن است شما متوجه ادرار کردن نوزادتان نشوید. شما با صبر و پشتکار قادر خواهید بود که به روال عادی شیردهی بازگردید، اما اگر به هر دلیلی نگران هستید، بهتر است برای تماس با پزشک خود تردید نکنید.

  • مدفوع او را نظارت کنید.
  • او را وزن کنید.
  • پستان خود را لمس کنید تا از خالی بودن آن متوجه تخلیه بشوید.
  • از نشانه های بچه پیروی کنید.

شناسایی نشانه های گرسنگی و سیر شدن فرزندتان و تغذیه او هنگام گرسنگی اش کلیدی است که مشخص می کند آیا او به اندازه ی کافی شیر می نوشد یا خیر. در انجام یک برنامه زیاد سخت نگیرید. زیرا ممکن است بر تولید شیرتان اثر بگذارد. زیرا هنوز هم تغذیه بر اساس خواست نوزاد بهترین روش برای تولید شیر است.

اعتصاب نوزاد از خوردن شیر

شایع ترین مشکلات و دلایل مقاومت نوزاد در برابر شیر خوردن

  • عفونت گوش، سرماخوردگی، درد ناشی از دندان درآوردن، برفک دهان، دگرگونی در برنامه شیردهی، تغییر رایحه صابون استحمام مادر یا عطر او و گاهی هم ریفلاکس شدید.
  • امکان دارد امتناع از نوشیدن شیر حتی به این علت باشد که وقتی بچه شیر می نوشد، مادر را گاز بگیرد و مادر هراسان بچه را از خود جدا سازد. این کار می تواند بچه را بترساند و او از گرفتن پستان امتناع ورزد، زیرا پستان به دهان گرفتن که نهایت لذت و ایمنی را دارد، دیگر ترسناک شده است!
  • شیر نخوردن نوزاد یا همان علت سندرم قهر از شیر مادر می تواند گزینه های زیر را نیز دربر بگیرد.
  • بو یا مزه غیر طبیعی شیر مادر، هویج، سیب زمینی شیرین، کلم پیچ، اسفناج و کدو تنبل به دلیل غنی بودن از بتاکاروتن همه گزینه های عالی برای مادران شیرده هستند. غذاهای سرشار از ویتامین E نیز می توانند بوی شیر متعفن را خنثی کنند. پس برای خوشمزه شدن شیر مادر از مصرف این مواد غافل نشوید.
انواع سرشیشه نوزاد و نکات خرید آن
  • گرفتگی بینی نوزادان، می توانید قطره های برای باز شدن بینی نوزاد از داروخانه تهیه کنید. توجه کنید دقایقی بعد از استفاده از این قطره، با گوش پاکن بینی کودکتان را تمیز کنید.
  • سر و صدا و آشفتگی زیاد، به نظر می آید این موضوع در بزرگسالان نیز باعث تشویش می شود و اشتهای خود را از دست می دهند پس همیشه سعی کنید مکانی آرام را برای شیر دادن انتخاب کنید تا فرزندتان هم حواسش پرت نشود و هم در آرامش از خوردن شیر لذت ببرد.
  • حساسیت و آلرژی به شیر مادر، این مورد از موارد حساس می باشد. در ابتدا مادر از خوردن شیر و لبنیات گاوی خودداری کند و به جای آن از مواد دیگری که سرشار از کلسیم و آهن است استفاده کند، اگر متخصص اطفال مظنون به حساسیت شیر باشد، ابتدا سعی می کند شیر را برای مدت مشخصی حذف کند سپس راه حل مناسب را ارایه می کند. اگر حساسیت شیری تشخیص داده شود، ابتدا به مقدار کم به نوزاد شیر داده می شود.عدم جدی گرفتن این بیماری ممکن است به کم خونی در نوزادان منجر شود، برای درمان کم خونی در نوزادان باید از 5 ماهگی آهن تجویز شود و در صورت بروز کم خونی شدید، خون تزریق شود. (لطفا جدی بگیرید)
  • استرس و پریشانی روانی مادر نیز احتمال دارد باشد.

اعتصاب نوزاد از خوردن شیر

در صورت حساسیت نوزاد به شیر مادر چه کاری باید انجام داد؟

در موارد نادری علت شیر نخوردن، حساسیت نوزاد به شیر مادر است. در چنین شرایطی نباید نوزاد را به اجبار به خوردن شیر مادر واداشت، زیرا این کار علاوه بر افزایش استرس و اضطراب کودک باعث تشدید آلرژی و حساسیت کودک می شود.

  • مصرف یک ویتامین یا دارو توسط مادر نیز ممکن است باعث تغییر در مزه شیر شود.
  • تغییرات هورمونی مثل بارداری مجدد یا دوره قاعدگی نیز باعث تغییر در طعم و مزه شیر می شود.
  • یک اختلال عمده در برنامه شیردهی به کودک نیز در بروز این اتفاق تأثیر دارد.

راهکار ها

شیردهی در محیطی آرام

شیردهی را در محلی انجام دهید که چیزی برای حواس پرتی نوزاد نباشد. امتناع از خوردن شیر برای کودکان شش تا نُه ماهه رایج است، زیرا آن ها از جهان اطراف خود آگاه تر می شوند. بچه ها در این سن به راحتی ذهنشان از شیر خوردن منحرف می شود و اغلب ترجیح می دهند از سینه مادرشان به قدر یک میان وعده شیر بخورند تا یک وعده غذایی کامل، بنابراین بهتر است سعی کنید در یک اتاق کم نور، آرام و دور از هر صدایی به کودک شیر بدهید.

تماس پوست با پوست

تماس زیادی بین پوست خود با پوست کودکتان ایجاد کنید، مثلاً هنگام شیردهی لباس نپوشید. آغوشی نوزاد نیز می تواند کمک کند که بین وعده های شیردهی، کودک را بیشتر نزدیک بدن خود نگه دارید. تغییر وضعیت شیردهی، سعی کنید چند وضعیت را امتحان کنید که هم خودتان هم کودک بتواند راحت باشد.

چرا شیر مادر؟

حالات مختلف شیردهی

برخی کودکان، وقتی آن ها را آرام تاب می دهید یا راه می برید بیشتر احتمال شیر خوردن دارند تا زمانی که در حالت نشسته یا ساکن هستید. اگر خواستید این کار را امتحان کنید، لازم است چیزی سر راه شما نباشد، تا زیر پایتان نرود و باعث افتادن شما و نوزاد نشود.

در شرایطی که نوزاد در بیداری از تغذیه امتناع می کند مادران می توانند در هنگام خواباندن نوزاد به او شیر بدهند.

حتی شما می توانید شیر دوشیده شده را در شیشه شیر یا با یک قاشق چای خوری کوچک به نوزاد بدهید.

اهمیت روان شناختی شیر نخوردن نوزاد

شیر نخوردن نوزاد می تواند باعث بروز مشکلات روان شناختی شود. روانشناسان معتقدند با توجه به اینکه اصلی ترین نیاز نوزاد در طی یک سال اول زندگی تغذیه است، به میزانی که ارتباط تغذیه ای میان مادر و نوزاد با کیفیت بیشتری شکل بگیرد، سبک دلبستگی در کودکان و احساس امنیت کودک در محیط افزایش پیدا می کند.

از طرفی اگر شیر نخوردن نوزاد به دلیل مشکلات روحی مثل استرس اتفاق افتاده باشد، احتمال بروز مشکل در سبک دلبستگی را افزایش می دهد و به علاوه این هشدار را به همراه دارد که ممکن است نوزاد در آینده نیز ویژگی هایی مثل اختلال اضطراب فراگیر کودکان را به همراه داشته باشد.

مسئله روانشناسی کودک و عدم پیگیری برای درمان مشکلات روانی می تواند باعث بروز مشکلاتی در شخصیت آینده نوزاد باشد.

در طول دوره ای که نوزاد از شیر مادر قهر کرده است، مادران باید به سایر برنامه ها و مسائل روزمره زندگی نوزاد همانند قبل رسیدگی کنند. در چنین شرایطی باید نسبت به نیازهای اولیه و اساسی کودکان و تماس فیزیکی بیشتر با آن ها توجه ویژه ای داشت. نوزاد را بیشتر تشویق به شیر خوردن کنید. اما همانطور که گفته شد نباید اجباری در کار باشد، چون این کار باعث اضطراب و استرس بیشتری در نوزاد می شود.

اعتصاب نوزاد از خوردن شیر

سندرم قهر از شیر مادر

سندرم قهر از شیر مادر موضوعی موقتی است و معمولاً بین 2 تا 5 روز متغیر است. اما با این حال در موارد نادر امکان دارد بیشتر از چند روز ادامه پیدا کند. در این دوران مادران باید مطابق برنامه معمول روزانه، سینه خود را با دست یا با ابزارهای مختلف مانند شیردوش، تخلیه کنند.

این مسئله باعث می شود تا سطح تولید شیر در بدن مادر همانند قبل تعادل داشته باشد و از بسته شدن مجاری شیر و همچنین احتقاق پستان جلوگیری شود. با توجه به اینکه تغذیه نوزاد تا شش ماهگی فقط متکی به شیر مادر است باید به این مسئله دقت کرد که اگر شیر نخوردن نوزاد برطرف نشد حتماً باید به پزشک متخصص کودک مراجعه کرد.

اهمیت مراقبت از دندان های کودک

آیا قهر از شیر مادر به خودی خود برطرف می شود؟

قهر از شیر مادر معمولاً به طور موقت اتفاق می افتد و در بسیاری از موارد با رعایت نکات ساده مشکل برطرف می شود و نیازی به مراجعه به پزشک وجود ندارد. اما در برخی موارد ممکن است این مشکل به دلیل وجود عفونت و یا بیماری در نوزاد به وجود بیاید. در چنین شرایطی مراجعه به پزشک ضروری است و تحت هیچ شرایطی نباید به صورت خود درمانی کاری کرد.

در آخر

بر اساس گفته دیگران و اطرافیان عزیز تان، خیلی زود نتیجه گیری نکنید که کودک می خواهد خود را از شیر بگیرد و شیردهی را قطع نکنید، زیرا بعید است که کودک زیر یک سالی که با شیر مادر تغذیه شده است، به همین سادگی آماده دست کشیدن از سینه مادر و شیر شیرین آن باشد. در ضمن فواید زیادی برای خود مادر دارد، مادرانی که فرزند خود را شیردهی می کنند، بدون ایجاد محدودیت در کالری مصرفی، سریع تر وزن اضافی خود را از دست می دهند. اما این همه فواید آن نیست. شیردهی پستانی مادران را در برابر سرطان های مربوط به زنان مثل سرطان پستان، رحم و تخمدان محافظت می کند و خطر رماتیسم، دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی را کاهش می دهد. این کار از پوکی استخوان مادران نیز جلوگیری می کند. پس سعی کنید تا نوزادتان در بیشترین حالت ممکن از شیر مادر تغذیه کند.

خرید اینترنتی لباس نوزاد و کودک یک تا سه سال برند های برگ سبز و تیک تاک